Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Županijski HDZ o poreznoj represiji na poduzetnike

14.10.2013.


U prostorijama HDZ-a predstavnici županijskog HDZ-a Branko Bačić, Nikola Dobroslavić i Frano Matušić održali su konferenciju za novinare.

Ovaj trojac iskoristio je tako priliku da se obruši na Vladinu ekonomsku politiki, a ponajprije na poreznu politiku koju vode Banski dvori.

Motiv pressice HDZ-ovcima je bila nova porezna represija na poduzetnike u obliku ovrha za iznose preko dvije tisuće kuna, povećanje međustope poreza u turizmu s 10 na 13 posto, ukidanje porezne olakšice na kupnju prve nekretnine, te ukidanje poticaja na stambenu štednju.

-Rezultati ove Vlade su katastrofa. U ovoj godini ponovno imamo pad BDP-a, od početka godine izdano je 30 posto manje građevinskih dozvola, sve kreditne agencije rejting su nam bacile u smeće – rekao je uvodno predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić.

-Prvi put otkada pratimo nezaposlenost već je u kolovozu primjećen trend rasta nezaposlenosti – istaknuo je Bačić te dodao kako Hrvatskoj uskoro predstoji donošenje proračuna koji je već sada probio predviđeni deficit.

-Umjesto 10 milijardi koliko je bilo planirano, već sada smo na 13 milijardi, a ako se nešto bitno ne dogodi na kraju godine taj deficit će biti rekordnih 17 milijardi kuna – rekao je Bačić te dodao kako Vlada partijskom linijom oprašta dugove velikim poreznim dužnicima, a gazi male poduzetnike.
-Takvih primjera imamo i u Dubrovniku – rekao je Bačić, no na novinarski upit na koga točno misli odgovorio je kako njegova saznanja dolaze – iz medija.

Povećanje međustope PDV-a s 10 na 13 posto je jako loša poruka investitorima, a i ovih 10 posto je veća stopa nego u našim konkuretskim zemljama – istaknuo je pak župan DN Nikola Dobroslavić te dodao kako hotelijeri i tako i tkao teško preživljavaju.

-Ugovori za sljedeću godinu već su potpisani u srpnju i kolovozu tako da će cijeli trošak te promjene u cijeni morati onda snositi hotelijeri – rekao je Dobroslavić te zaključio kako je 'neprihvatljivo rezati granu na kojoj najviše sjedimo'.

Frano Matušić pozvao je pak Vladu da objavi popis tvrtki kojima su oprošteni porezni dugovi na jednak način na koji je objavljen stup srama, kako bi bilo razvidno po kojoj liniji se otpisuju tolika porezna potraživanja.

-Danas imamo situaciju, otkada je bivši prvi potpredsjednik Vlade pošao u zatvor da državu vodi blagajnik. Ne znam nijednu uspješnu instituciju koju vodi blagajnik, to trbeju raditi ljudi s vizijom, a blagajnici samo prate njihove ideje – zaključio je Matušić.

dulist.hr

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja