Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

POLICIJA: Jug Hrvatske među najsigurnijim područjima u državi

30.01.2014.


Prema svim sigurnosnim pokazateljima područje Županije dubrovačko-neretvanske u 2013. godini bilo jedno od najsigurnijih područja u Republici Hrvatskoj.

 

Rečano je to na konferenciji za novinare u PU dubrovačko-neretvanskoj, na kojoj su uz načelnika Policijske uprave Tonćija Radibratovića, nazočili i voditelj Službe policije Nikola Nalbani, voditelj  Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Službe za granicu Srđan Kakarigji.

 

Stanje sigurnosti u prošloj godini na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ocijenjeno je vrlo povoljno te je istaknuto da Dubrovnik kao i cijela Dubrovačko-neretvanska županija i dalje može sloviti kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija. U narednom razdoblju u radu policije posebna pozornost posvetit će se poboljšanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu kako bi broj smrtno stradalih i ozlijeđenih bio što manji, a nastavit će se rad na suzbijanju zlouporabe droga i svih oblika organiziranog kriminaliteta. Unatoč povoljnoj statistici nastavit ćemo raditi na borbi protiv svih oblika nasilja pri čemu ćemo i dalje veliki naglasak stavljati na preventivne aktivnosti i to u suradnji sa svim nadležnim institucijama, što se do sada pokazalo kao dobar način u suzbijanju ovog oblika kriminaliteta, poručuju iz policije.

 

 

 

Predstavljen je i  pilot projekt novog ustroja i organizacije rada, koji će se  provoditi u pet policijskih postaja na području najjužnije Policijske uprave i to u policijskim postajama Ston, Gruda, Korčula, Lastovo i Ploče. Provođenje ovog pilot projekta započinje 1. veljače, a trajat će do 30. lipnja 2014. godine.

 

Glavni ciljevi ovog pilot projekta su smanjiti broj rukovoditelja u odnosu na broj neposrednih izvršitelja policijskih poslova na terenu, zatim rad u postajama ustrojiti temeljem potreba sredine u kojoj ta policijska postaja djeluje, povećati prisutnost policijskih službenika na terenu, odnosno smanjiti broj aktivnosti u policijskim postajama i time učiniti rad postaja efikasnijim i isplativijim. 

 

Provođenjem ovog pilot projekta očekuje se bolja i kvalitetnija usluga građanima, a najvažnija novost u radu ovih policijskih postaja je da će biti otvorene od 7 do 15 sati.

 

Pozivi građana izvan radnog vremena tih policijskih postaja automatski će se preusmjeravati na Operativno komunikacijski centar policije u Policijskoj upravi gdje će građani dobiti sve potrebne informacije, a po potrebi za policijskim postupanjem poziv će se preusmjeriti na voditelja operativne grupe na terenu .

 

Ovim pilot projektom neće se mijenjati rad upravnih poslova, odnosno njihovo radno vrijeme za građane će biti kao i do sada.

            

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja