Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Prvi seminar u sklopu 700 tisuća kuna vrijednog projekta „PEGASUS“

29.01.2014.


Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj organizirao je u Dubrovniku prvi od šest seminara koji će se u sklopu 700 tisuća kuna vrijednog projekta „PEGASUS“ u naredna dva tjedna održati po Županiji.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je projekta PEGASUS u okviru predpristupne EU pomoći za razvoj ljudskih potencijala, kojim će se kroz socijalno poduzetništvo pomoći u uključivanju u društvo socijalno ugroženih osoba s područja županije

Ovaj projekt je osmišljen s ciljem uključivanja u društvo marginaliziranih skupina, dugoročno nezaposlenih osoba koje primaju socijalnu pomoć,   Tim će novcima, u okviru kojih županija osigurava 13 posto, za  predstavnike te osjetljive društvene skupine biti organizirane radionice za stjecanje poduzetničkih vještina, ali i tehničkih znanja u izradi suvenira od lavande.   

Projektom  je planirano kroz socijalno poduzetništvo u društvo uključiti 30 osoba primatelja socijalne pomoći. Danas je u Županiji održan inicijalni sastanak sudionika u realizaciji ovoga projekta, a prvi će korak biti formiranje skupine koju će činiti socijalno ugrožene osobe u dobi između 25 i 49 godina iz svih dijelova županije.

Tema seminara u Dubrovniku bila je socijalno poduzetništvo i osnove zadrugarstva i poduzetništva. Uz predavače Centra za poduzetništvo, sudionici seminara bili su korisnici projekta PEGASUS. Trideset nezaposlenih  osoba, koji su ujedno  korisnici socijalne pomoći iz centara za socijalnu skrb Metković, Ploče, Korčula i Dubrovnik sudjeluje u projektnim aktivnostima.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja