Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Projekt HOLISTIC - jedinstvena zaštita od požara

23.01.2014.


Koordinator projekta HOLISTIC za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović i članovi projektnog tima Zrinka Raguž i Maro Hađija sudjelovali su u Splitu na sastanku projektnih timova na kojem su predstavljene aktivnosti za vrijeme trajanja projekta.

 

Dubrovačko-neretvanska županija jedan je od 20 partnera koji osim iz naše zemlje dolaze iz različitih regija Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Crne Gore.

 

Realizacijom projekta na području zemalja sudionica uspostavio bi se jedinstveni model zaštite od požara šumskih područja koji bi se, uz ostalo, temeljio na video nadzoru pojedinih područja uz primjenu jedinstvene aplikacije i web platforme. Posebni cilj projekta je standardizacija postupaka između šumarskih, vatrogasnih i institucija civilne zaštite putem različitih pilot projekta koji obuhvaćaju razvoj sustava rane detekcije požara te korištenja biomase u prevenciji požara. Dio projektnih aktivnosti posebno je usmjeren na poboljšanje prevencije i nadzora strateških objekata u slučaju potresa.

 

Dogovoreno je održavanje dvaju sastanaka na temu zaštite od potresa, u Anconi krajem veljače te u Dubrovniku početkom rujna ove godine na kojima će biti riječi o suradnji sa stručnim službama te nabavi nužne informatičke opreme i ostalih uređaja namijenjenih zaštiti od potresa.

 

Ukupna vrijednost projekta HOLISTIC iznosi preko 9 milijuna i 300 tisuća eura,  a sufinancira se iz sredstava Europske unije putem operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC.

 

Dubrovačko-neretvanskoj županiji je za realizaciju projektnih aktivnosti, za vrijeme trajanja projekta do ožujka 2016. godine, namijenjeno preko 400 tisuća eura.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja