Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTO: Županijski vinari u Savjetu za vinarstvo i vinogradarstvo DNŽ

21.01.2014.


Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić održali su radni sastanak s vinarima iz Dubrovačko-neretvanske županije koje će župan predložiti u Savjet za strateški razvoj vinarstva i vinogradarstva DNŽ.

 

 

Naime, Savjet će se ustrojiti temeljem Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva koju je Županija usvojila prošle godine. Ciljevi Strategije, koje će provoditi Savjet, su brendiranje vina, kontrola kvalitete vina, poboljšanje promocije i prodaje vina, bolja suradnja s ugostiteljima i hotelijerima kako bi se pospješila prodaja županijskih vina po njihovim objektima te korištenje poticajnih sredstava od Ministarstva poljoprivrede i fondova Europske unije.

 

 

Tema sastanka je bila i nastup vinara na prvom regionalnom festivalu vina „Dubrovnik FestiWine“ koji će se održati 25. i 26. travnja u samostanu sv. Klare u Dubrovniku, a razgovaralo se i o formiranju novih turističkih (vinskih) staza po Županiji.

 

 

Vinari su podržali inicijativu za osnivanje Savjeta jer smatraju kako je to dobra način da se riješe nagomilani problemi u vinarstvu.

 

 

Županija je iskazala spremnost da iz sredstava koja izdvaja za vinarstvo financira stručnu osobu koja bi se profesionalno bavila promocijom vina i koja bi pomagala Savjetu kod realizacije ciljeva iz Strategije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja