Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Problemi na Pelješkoj cesti

13.10.2013.


Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture obećalo je rekontruirati Pelješku cestu koja bi trebala imati tri dionice. Rekao je to u dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić odgovarajući na županijskoj Skupštini na pitanje vijećnika Vicka Ivačevića iz HSLS koji je konstatirao kako je ta cesta sve opasnije, zbog povećanja prometa nakon ulaska u EU i uspostave trajektne linije Ploče – Trpanj.

- Pelješka cesta je u iznimno lošem stanju. Na pojedinim dionicama je uska pa se dva šlepera ne mogu mimoliziti zbog čega dolazi i do zastoja u prometu. Kompletan prijevoz stoke, koja se više ne može prevoziti preko Neuma, odvija se pelješkom cestom. - kazao je Ivančević, ujedno i potpredsjednik Skupštine, te podsjetio kako je Ministarstvo prometa obećalo rekonstruirati tu cestu.

- Dionica Kriva dolina je i napravljena. Ostale su još dvije, a to su Trstenik – Pijavičino i Prapratno – Ston. U drugoj fazi obećane su izgradnje obilaznica većih naselja čime bi pelješka cesta postala jedna suvremena prometnica. To je bilo obećanje, koje je , nažalost ispunjeno u samo jednoj trećini.  Nadam se da Hrvatske ceste imaju namjeru rekonstruirati pelješku cestu jer svi vide koliko je to nužno, rekao je župan Dobroslavić.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja