Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlada: Milanović izrazio čuđenje što se Kupari nisu pokrenuli kroz proteklih 20 godina

16.01.2014.


Vlada je danas donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i služnosti nekretnina na lokaciji Kupari 1 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

Objava poziva je neobvezujuća te će po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, biti proveden postupak poziva za dostavu obvezujućeponude, a izbor investitora očekuje se u prvom kvartalu 2014. godine.

 

Na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti na rok od 99 godina.

 

Na lokaciji Kupari 1 nalaze se devastirani objekti - bivši hotel Kupari Goričina I, hotel Kupari Goričina II, Grand hotel i Pelegrin hotel. Planira se obnova hotela s ukupnim smještajnim kapacitetom od maksimalno 1.500 kreveta, a visina investicije procjenjuje se na 200 milijuna eura.

 

Pismo s iskazom interesa domaći i strani ulagači mogu poslati Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom najkasnije 30 dana od objave javnog poziva, koji će biti objavljen na web stranicama Ureda i Ministarstva turizma.

 

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je kako je poziv za iskazivanje interesa prvi i vrlo važan korak u investicijskom ciklusu kako za Kupare tako i za hrvatski turizam u cijelosti jer je riječ o projektu koji će pozitivno utjecati na turističku konkurentnost cijele zemlje.

 

Premijer Zoran Milanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se Kupari počinju obnavljati nakon 20 godina u kojima se to nije učinilo.

 

Sadašnjoj Vladi trebalo je dvije godine da započne taj proces, što se može činiti puno, ali što je to u usporedbi s 20 godina, pita se Milanović. Prema njegovu mišljenju, posebno čudi što obnova nije pokrenuta za vrijeme konjunkture odnosno dobrih godina, u kojima bi, kako je ocijenio, interes ulagača vjerojatno bio veći. No, Milanović očekuje da dobar interes ni sada neće izostati.

 

Lider.hr

Vezane vijesti

Vlada će pozvati zainteresirane za korištenje Kupara na 99 godina

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja