Srijeda, 1. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a

12.04.2024.


„Lista koju nosi Branko Bačić, naš potpredsjednik i Vlade i HDZ-a i ministar graditeljstva jedna je od najjačih u posljednjih 20 godina. Uvjeren sam da će uz potporu naših ostalih članica i članova, te istaknutih političara u Dalmaciji osvojiti sjajne rezultate. Odlične rezulate očekujem i u 9. i u  10. Izbornoj jedini što nam pokazuju i sve ankete. Po ozračju na terenu, ne samo ovdje već i dilje Hrvatske, gdje god dođemo atmosfera je sjajna. Hrvatska zrači jednom velikom potporom koja će vjerujem rezultirati u srijedu obnavljanjem povjerenja hrvatskog naroda u HDZ“. Rekao je to u petak popodne u Dubrovniku predsjednik HDZ-a i aktualni hrvatski premijer Andrej Plenković.

 

Na središnjem stranačkom skupu pred parlamentarne izbore u srijedu 17. travnja na Trgu oružja u Dubrovniku su se okupili brojni HDZ-ovci i stranački simpatizeri kojima su se predstavili HDZ-ovu kandidati za Sabor iz 10. izborne jedinice.

 

Kandidat Mato Franković, ujedno i gradonačelnik Dubrovnika podsjetio je koliku pomoć Grad Dubrovnik dobiva od Vlade Andreja Plenkovića, te iznio podatak kako se radi od ukupno 300 milijuna eura.

 

Njegov kolega metkovski gradonačelnik Dalibor Milan je rekao kako HDZ nije skrenuo s puta svoga osnivača dr. Franja Tuđmana, te pozvao bireče da ne glasaju za one koji ne poštivaju Ustav već za one koji su sposobni i za sobom imaju rezultate.

 

Ministrica poljoprivrede i kandidatkinja Marija Vučković uz ostalo je govorila o uspješnom gradonačelničkom radu kandidata Milana, te za Metković kazala da je to grad u kojem je nastao i nestao Most. Također je naglasila kako je HDZ nakon hrvatskih branitelja najzaslužniji za stvaranje i opstanak hrvatske države, te kako bi i osnivača dr. Franja Tuđmana i danas napadali kao što napadaju sada Andreja Plenkovića.

 

Ratni zapovjednik i bivši ministar obrane Damir Krstičević je rekao da su ovi izbori jednako važni kao i oni 90.-tih godina.

„Tada nas je vodio najbolji dr. Franjo Tuđman, a i danas 2024. nas vodi najbolji a to je Andrej Plenković“, kazao je Krstičević.

 

„Kad je teško i kad ima puno izazova uz hrvatski narod je uvijek bio HDZ. Tako će biti i u buduće i zajedno ćemo pobijeti sve teškoće.“, rekao je nositelj liste Branko Bačić, te pozvao sve da u srijedu glasaju za HDZ.

 

Na skupu su također pozdravljeni i predsjednik županijskog HDZ-a Blaže Pezo, zatim župan Nikola Dobroslavić, te ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

 

žp

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Prometna na magistrali, bio je blokiran promet prema Župi
JASNA PORUKA: Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja