Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Županijska Skupština podržava Vukovarce

12.10.2013.


Članovi Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije jednoglasno su prihvatili zaključak kojim iznose stav o aktualnoj situaciji u Vukovaru vezanu za postavljanje dvojezičnih ploča.  Zaključak prenosimo u cjelini:

1.Skupština Dubrovačko-neretvanske županije razumije i dijeli osjetljivost građna grada Vukovara i cijele Hrvatske u vezi s postavljanjem dvojezičnih ploča u Vukovaru i cijele Hrvatske i traži odgađanje njihovog postavljanja dok se nacionalne zajednice u gradu Vukovaru o tome ne usuglase.

2. Skupština stoji na stajalištu:

da se hrvatski zakoni moraju provoditi, ali da zakoni moraju poštivati dostojanstvo žrtve, što su u slučaju Vukovara svi njegovi branitelji, sve žrtve velikosrpske agresije, na svoj način svi građani grada junaka.

da zakoni koji rješavaju međunacionalana pitanja moraju doprinositi boljem suživotu građana raznih nacionalnosti u Vukovaru, a ovaj postupak koji se provodi čini upravo suprotno.

3. Predlažemo Vladi RH da odgodi primjenu dijela zakona koji se odnosi na postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru. Očekujemo da se u vremenu odgode dijela zakona obavi razgovor s građanima Vukovara, predstavnicima nacionalnih zajednica i pronađe rješenje koje neće pogoršavati suživot u Vukovaru i koje neće  vrijeđati grad junak i žrtve agresije.

Inicijativu za ovaj zaključak dala je vijećnica MOST-a Ana Musa.

 

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja