Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Osnovana Lokalna akcijska grupa za Konavle i Župu

10.10.2013.


Župka Perica Buić Jakobušić predsjednica je Lokalne akcijske grupe – LAG za područje Konavala i Župe dubrovačke, a  dopredsjednik je Konavljanin Vlaho Ivaniš. Tako je odlučeno na Osnivačkoj skupštini održanoj u Velikoj vijećnicie Općine Župa dubrovačka.
LAG je organizacija svih sektora društva (civilni, privatni i javni) nekog područja sa zajedničkim ciljem – održivim razvojem, a djeluje na principima LEADER programa EU. Ovaj program stavlja naglasak na lokalno stanovništvo čime se ono potvrđuje kao glavni čimbenik ukupnog razvoja ruralnih područja. Na području Dubrovačko-neretvanske županije već su osnovana dva - LAG 5 (za područje Dubrovačkog primorja, poluotoka Pelješca i otoka Mljeta, Korčule i Lastova) i LAG Neretva te bi LAG za Konavle i Župu dubrovačku bila treća Lokalna akcijska grupa na našem području.

Upravni odbor broji 10 članova i to iz Konavala Vlaho Ivaniš, Perica Pušić, Pero Grbić, Miljenko Mikulić, Marija Obradović, a iz Župe dubrovačke Perica Buić Jakobušić, Đuro Lonza, Nikola Kurajica, Kim Butigan i Barbara Korda. U Nadzorni odbor su izabrani Marijo Car (Konavle), Pavo Miloglav (Konavle) i Mato Previšić (Župa dubrovačka).

Novoosnovana lokalna akcijska grupa nosi naziv LAG². Osnivačka skupština je okupila ukupno 65 članova, predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora.
Čelništu Grupe zadaća je u idućem periodu izraditi strategiju LAG² Konavle i Župa dubrovačka kako bi se mogao iskoristiti i poboljšati  kapacitet ruralnih područja u smislu napretka kroz održivi razvoj između ostaloga i kroz korištenje sredstava iz  fondova EU.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja