Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Kako omiljenu stvar kupiti povoljno: Savjeti za jeftiniju kupnju

29.09.2022.


Ove godine mnogi se odlučuju na kupnju na akcijama jer se stvarno može uštedjeti, a evo kako. Ovo su savjeti jedne mlade Hrvatice koja se svoje iskustvo odlučila podijeliti na Facebooku.

 

ODJEĆA I OBUĆA- Primijetila sam da su najveće akcije u web shopovima, poput About You i Zalanda i Asosa. Osobno, tenisice sam dugo kupovala u Shoe be do-u i Shoosteru, a onda sam skužila da je veće sniženje na About You. 

 

Korak 1. - Skinite si aplikacije za shopove i nikad ne kupujete novu kolekciju, osim ako vam se baš ne svidi toliko i ako je limitirana. Već za mjesec dana i pol, ista obuća zna biti na akciji. Odredite si budžet do kojeg želite nešto platiti i koliko zapravo nešto od obuće želite čekati. Osobno imam svoj stil, i često kupujem sezonu unaprijed. Ljeti kupujem već za zimu. Tad je zimska obuća na About You puno jeftinija.

 

Korak 2. Pretplatite se na promocijske mailove - Ondje dobivate obavijesti o popustima, Znam da ako puno radite i imate obitelj, ne stignete toliko pratiti mailove, ali ako tu i tamo škicnete, možda nađete nešto što tražite.

 

Korak 3. Prihvatite cookiese na internet stranicama. Cookiesi djeluju po principu da prate što ste surfali i zato vam izbace proizvode kroz akcije na Fejsu, Instagramu ili na Google reklamama kad surfate.

 

EDIT: Korak 4. Instalirajte si Honey Add - Ekstenziju na Google Chromeu. Ona djeluje da vam sama traži kupone i popuste. Znate kako influencerice imaju kodove na About You? Ta aplikacija vam to nađe sama, tako da ne morate žicati kodove po grupama.

https://chrome.google.com/webstore/detail/honey/bmnlcjabgnpnenekpadlanbbkooimhnj

 

Otvorite Chrome, downloadate dok ste u Chromeu, kad se skine ekstenzija, zatvorite pa otvorite Chrome. Honey se javlja na zadnjem koraku pri web kupnji. Iskoči vam prozorčić i pita vas želite li da vam nađe kupon. Ako nađe, pita vas želite li iskoristiti, kliknete može i on vam upiše kod. Koliko znam Honey radi samo preko računala, nisam sugurna imaju li opciju za mobitele.

 

NAMIRNICE I HRANA - Zapratite Fejs stranicu Katalozi, oni objavljuju kataloge trgovačkih lanaca par dana unaprijed. Tako da se stignete pripremiti ako ste na nešto naišli što vam treba.

 

Ako pratite kataloge, vidjet ćete da se uvijek iste namirnice i potrepštine vrte po katalozima na akciji. To su kava, brašno, ulje, paštete, salame, riba itd. Mislim da se takve akcije isplati pratiti budući da to svakodnevno koristite. Također, sredstva za čišćenje se uvijek na akcijama. Perete li recimo Arielom ili Perwolom, on je 99 posto sigurno taj tjedan u nekom od dućana.

 

TEHNIKA - Osobno tehničke stvari ne kupujem u supermarketima, ne zato jer mislim da je nekvalitetno nego su često tehničke stvari tamo skuplje nego recimo u Santa Domenici, Xiaomi Storeu itd. Izuzetak su Dolce Gusto aparati, oni su najpovoljniji u Konzumu i Intersparu kad su akcije (govorim o osnovnom modelu, i to je najčešće onaj model u crnoj boji. )

 

Izuzetak je i tehnika iz Lidla. Osobno volim njihovu marku tehnike jer je jako povoljna, a kvalitetna. Recimo, fen za kosu košta 88 kn, a u rangu je po kvaliteti onima od 300 kuna u specijaliziranim dućanima. Tosteri, i ostala kućanska tehnika je također jako dobra iz Lidla.

 

Ako vam se muškarci u kući bave popravcima, Lidl ima super marku svojih alata, navodno da je to zapravo isti alat koji se radi u tvornici kao Einhell ako se ne varam. Naravno, riječ je o alatu za nekakve hobije i ne intenzivnu uporabu. 

 

ROBOT USISIVAČI - Sad su vrlo popularni i ja bi vam savjetovala da si prvo odredite budžet i vidite kakav imate prostor. Karikiram, ne treba vam neki super jak usisivač ako imate laminat bez tepiha i nemate kućne ljubimce i djecu. Neki srednjeg ranga bit će dovoljan. Također, vidjela sam da često osnovni model Xiaomi usisivača zna biti na akciji u Plodinama i sličnim dućanima. Provjerite u specijaliziranim dućanima, obično su još jefitniji u Xioami Storeu itd.

 

Obično kad kupujete tehniku, razmislite si koliki vam je budžet, želje da tehnika ima, hoćete li plaćati na rate ili odjednom.

 

Tehnika se najviše isplati kupovati krajem godine. Tada se trgovine rješavaju zaliha, jer im nova roba i nova tehnika početkom godine stiže na stanje. Također, pratite blagdane, poput Black Fridayja, Dana žena. Obično su ženski proizvodi na akcijama oko Valentinovog i Dana žena (četke za kosu, IPL-ovi itd.)

 

MOBITELI - Osim ako želite izdvojiti novac za najnoviji model i morate imati odmah najnoviji model prouglajte kada novi modeli dolaze u ponudu. Onda specijalizirane trgovine uoči toga snize stariju liniju. Tu prvenstveno mislim na Samsung i I phone.

 

Osobno sam uočila da su najskuplji mobiteli u telekomunikacijskim tvrtkama. Tu prvenstveno mislim da ako koristite bonove. Ako imate pretplatu, moguće da možete proći jeftinije.

 

Ako tražite neki određeni model bilo tehnike, bilo mobitela prosurfajte više dućana, razlike stvarno znaju biti i do 1000 kuna.

 

Također, trgovine često imaju akcije plaćanja na rate, ako ste korisnici Dinersa ili Premium Vise. Ako inače kupujete takve stvari na rate, pratite to. Također, neki dućani daju plaćanje na rate na 12 rata, neke i do 24 rata. To isto provjerite.

 

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja