Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan Dobroslavić sa dobitnicima nagrada “Suncokret ruralnog turizma” s juga Hrvatske

06.05.2022.


Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je danas dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

„Puno ulažemo u razvoj ruralnog turizma jer smatramo da je to segment koji izvrsno nadopunjuje našu turističku ponudu i ima veliki potencijal. Diljem Dubrovačko-neretvanske županije imamo odlične primjere dobre prakse i mi kao Županija to potičemo, a bili smo i suorganizatori ove manifestacije“ – naglasio je župan Nikola Dobroslavić te dodao da Dubrovačko-neretvanska županija kroz organizaciju i dodjelu nagrada “Zlatna naranča”, također potiče izvrsnost u turizmu u ruralnim sredinama.

 

Prema riječima predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijane Katice projekt Suncokret ruralnog turizma Hrvatske iz godine u godinu otkriva sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i stvara nove proizvode ruralnog turizma. Organizatorica kongresa danas je županu Nikoli Dobroslaviću uručila suncokret kao zahvalnicu za potporu 5. Međunarodnom kongresu ruralnog turizma.

 

U Dubrovačko-neretvansku županiju stigla su četiri suncokreta ruralnog turizma. Restoran “Mrs i Mr Caput”, bračnog para Caput, smješten u Dubravci u Konavlima, dobio je brončanu povelju u kategoriji tradicijske (ruralne) gastronomije. Brončanu povelju u kategoriji posebnih priznanja za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma dobilo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mata i Anke Dubelj iz Orašca. U kategoriji posebnih priznanja za očuvanje autohtone sorte i razvoj novog proizvoda Sanja Protić iz Blata i njezino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobilo je srebrenu povelju koju je vlasnici OPG-a danas uručio župan Dobroslavić. Srebrnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) domaćinstva dobila je Villa Tantini u Konavlima vlasnika Antuna Rilovića Tota.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja