Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Načelnik Stožera CZ: Za sada nećemo uvoditi strože mjere

23.10.2021.


-Epidemiolozi  Županijskog zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije intenzivno prate situaciju vezanu uz širenje zaraze covidom i evidentan je porast zadnjih dana kako na jugu Hrvatske, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da će se nastala situacija stabilizirati. Ono što je najbitnije,  jest da nema pritisaka na Opću bolnicu Dubrovnik, što je jako bitno. Važno nam je sačuvati bolnički sustav kako bi svatko kome je potrebno,  dobio kvalitetnu i pravovremenu bolničku skrb, izjavio je za portal juzni.hr načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije  Joško Cebalo.

 

Ističući kako je Županijski stožer u stalnom kontaku s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite RH, Cebalo kaže kako se ne razmišlja o nekim stožim mjerama, ni zatvaranjima škola, odnosno on line nastavi.

 

-I ovim putem bih želio pozvati sve necijepljene stanovnike juga Hrvatske da se svakako cijepe.  Dovoljan su dokaz zemlje sjeverne Europe, koje imaju visoku procijepljenost stanovništva, pa je i tamošnja epidemiološka slika puno bolja, poručuje Joško Cebalo.

 

Najveća procijepljenost na jugu Hrvatske je na otoku Korčuli, odakle je i Cebalo, inače dožupan Dubrovačko-neretvanske županije.

 

- Dobro je da su ljudi na otoku porepoznali važnost cijepljenja, možda više nego u drugim dijelovima Županije. Cijepljenje se tamo kao i u dolini Neretve te drugim krajevima provodi u suradnji  Županijskog zavoda za javno zdravstvo i domova zdravlja, a putem liječnika opće medicine, te na punktovima u Korčuli i Metkoviću. Najveći punk je u Dubrovniku, objašnjava Cebalo. On  ističe i Lumbardu, koja je gotovo „na dnu ljestvice procijepljenosti“. Kaže i kako je jako teško objasniti razloge slabe procijepljenosti u Lumbardi, koja gravitira istom domu zdravlja i liječnicima kako i mnoga druga korčulanska mjesta čiji su stanovnici dosta procijepljeni.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja