Srijeda, 17. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Gradonačelnik Franković obišao radove obnove i uređenja škole u povijesnoj jezgri

13.10.2021.


Radove obnove, uređenja i adaptacije osnovne škole Marina Getaldića na novoj lokaciji u Ulici Ilije Sarake obišao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji svojih suradnika. 

 

Na samom objektu u Ulici Ilije Sarake u tijeku su radovi na iskopu pijeska iz postojeće gustjerne koja će se prema projektu koristiti za protupožarni sprinkler sustav, a isti se provode uz arheološki nadzor. Istovremeno, tvrtka Alfaplan građenje d.o.o. kao odabrani izvođač na ovom projektu, provodi radove rušenja i demontaže, a sve sukladno dinamičkom i vremenskom planu.

 

Prilikom obilaska gradilišta OŠ Marina Getaldića gradonačelnik Franković kazao je kako gradska uprava nastavlja s ulaganjima u obrazovanje, stvarajući pritom najbolje uvjete za dubrovačke osnovnoškolce.

 

„Danas ovdje želim izraziti iznimno zadovoljstvo što je započeta investicija obnove škole u staroj gradskoj jezgri. Ovo je druga škola u kojoj će Grad Dubrovnik uvesti jednosmjensku nastavu s krajnjim ciljem da sve osnovne škole na području Dubrovnika budu u jednosmjenskom sustavu. Time omogućavamo jednake i kvalitetne uvjete obrazovanja za sve osnovnoškolce“ istaknuo je gradonačelnik.

 

Podsjetimo, novi objekt škole smješten je u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana, a koju je za potrebe organiziranja osnovne škole Gradu na korištenje bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija. Za potrebe razredne nastave (od 1. do 3. razreda) organizira se šest učionica čime se osigurava smještaj do 105 učenika. Nova zgrada škole u staroj gradskoj jezgri sadržavat će i prostor za održavanje dodatnih aktivnosti, prostoriju za učenike u produženom boravku (od 1. do 4. razreda), blagovaonicu, učionice, druge servisne prostore i prostore nastavnog osoblja.

 

U sklopu ovog projekt previđena je i adaptacija i opremanje manjeg obuhvata zgrade Centar, nakon predviđenih zahvata OŠ Marina Getaldića raspolagat će s ukupno 16 učionica za 8 razreda po dva odjeljenja i adekvatnim kabinetima predmetne nastave.

 

Vrijedna investicija financirana je donacijom Zaklade Caboga Stiftung. Ukupna vrijednost ugovora za izvođenje radova na dva objekta iznosi 11.304.323,50 kuna bez PDV-a, odnosno 14.130.404,38 kuna s PDV-om, dok je vrijednost radova nadzora 180.550,00 kuna, odnosno 225.687,50 kuna s PDV-om. Nadzor radova provodi tvrtka Struktura projekt.

 

Gradonačelnik Franković ovom prilikom istaknuo je kako gradska uprava nastavlja ulaganja u kvalitetnu odgojno – obrazovnu infrastrukturu.Najavio je niz investicija u osnovnoškolskom obrazovanju koje će se realizirati u nadolazećem četverogodišnjem razdoblju poput ishođenja građevinske dozvole za Osnovnu školu Mokošica, izgradnje osnovne škole u Komolcu, adaptacije i obnove postojećih osnovnih škola i vrtića, a sve sukladno prostorno-planskim mogućnostima i financijskom okviru.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja