Utorak, 16. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

SLUŽBENO: Župska škola djeluje i na trećoj lokaciji

30.07.2021.


Župan Nikola Dobroslavić i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli potpisali su zajednički sporazum o sufinanciranju uređenja zgrade u vlasništvu Zaklade ”Antun Miloslavić”, koju će privremeno koristiti Osnovna škola Župa Dubrovačka do realizacije projekta dogradnje postojeće zgrade škole, a kako bi škola od rujna ove godine i dalje nastavila održavati nastavu u jednoj smjeni, priopćeno je iz Dubrovačko-neretvanske županije. 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je Osnovnoj školi Župa Dubrovačka suglasnost na projekt uređenja postojeće zgrade u vlasništvu Zaklade ”Antun Miloslavić” te dozvolu za privremeno korištenje iste u svrhu izvođenja razredne nastave za tri razredna odjeljenja. Zgrada Zaklade ”Antun Miloslavić” je udaljena 350 metara od postojeće zgrade Osnovne škole Župa Dubrovačka na Kantulama. S obzirom da je neposredno uz navedenu zgradu smještena autobusna stanica s pješačkim prijelazom neće doći do promjena u redovnom prijevozu učenika, a samim time ni do povećanja troškova školskog prijevoza.

 

Osnovna škola Župa dubrovačka u školskoj godini 2021./22. brojat će ukupno 915 učenika raspoređenih u 39 razrednih odjeljenja, čime je postala najveća škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

Ponosni smo na činjenicu da je Osnovna škola Župa Dubrovačka, kojoj je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač, jedna od školi s najvećim prirastom broja učenika na razini cijele države, ali smo i svjesni činjenice da su usprkos tome kapaciteti škole posljednjih godina ostali nepromijenjeni. Škola se po broju učenika iz godine u godinu povećava za po jedan razredni odjel stoga je glavni prioritet i dalje dogradnja uz postojeću zgradu škole na lokaciji ”Mljekara”.

 

Idejni projekt dogradnje škole trenutno je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na ishođenju suglasnosti nakon koje će se pristupiti izradi Glavnog projekta i ishođenju Građevinske dozvole za što su Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Župa dubrovačka planirali sredstva u proračunu, stoji također u priopćenju. 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja