Četvrtak, 25. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

ŽUPANIJSKI STOŽER: Idu li i osnovci on line?

10.12.2020.


Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održao je sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja županije, a na temu modela održavanja nastave do zimskih praznika u svrhu sprječavanja širenja epidemije COVID-19. Sastanak na kojem su uz redovne članove Stožera sudjelovali i zamjenica župana Žaklina Marević, pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Dživo Brčić, uslijedio je nakon što je u utorak županijski Stožer izdao preporuku da sve srednje škole od ponedjeljka 14. prosinca do 18. siječnja sljedeće godine održavaju nastavu online, odnosno po modelu C.

 

Načelnik Stožera Joško Cebalo istaknuo je kako je uvođenje online nastave u osnovne škole zahtijevnije nego za srednje škole, među ostalim i zato što to podrazumijeva da jedan roditelj mora ostati kod kuće s djetetom, ali dodao je kako je prioritet zaustavljanje širenja pandemije koronavirusa. Zamjenica župana Žaklina Marević istaknula je kako epidemiološka situacija u DNŽ nije zadovoljavajuća te kako se mora iznaći načina za smanjenje opterećenja zdravstvenog sustava. Zahvalila se svim ravnateljima i djelatnicima škola na svim naporima koje ulažu u osiguravanju normalnog obrazovanja za sve učenike. Pročelnica Dadić istaknula je kako među osnovnim školama kojima je osnivač DNŽ trenutno imamo 22 zaražena učenika, 340 učenika u samoizolaciji, te devet zaraženih djelatnika i 22 djelatnika u samoizolaciji.

 

Na sastanku je zaključeno kako će svaka osnovna škola zasebno donijeti odluku o modelu održavanja nastave sukladno svojim mogućnostima osiguravanja epidemioloških mjera.

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja