Utorak, 19. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom

04.06.2020.


Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i more Ivo Klaić te pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika Marko Miljanić sastali su se danas u Palači Ranjina s predsjednikom Uprave Jadrolinije Davidom Soptom i ravnateljicom Agencije za obalni linijski pomorski promet Paulom Vidović i njihovim suradnicima.

 

 

Teme sastanka su se odnosile na koncesijske natječaje i pomorski promet u predstojećem razdoblju, pri čemu su predstavnici Jadrolinije i Agencije sve sudionike upoznali s planiranim aktivnostima u odvijanju pomorskog prometa na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Pritom je kao posebno značajna istaknuta nedavna Odluka Vlade o uspostavi brzobrodska linije Lastovo – Dubrovnik, a temeljem koje je Agencija za obalni linijski pomorski promet već pokrenula odgovarajući postupak.

 

 

Također, najavljeno je kako će odmah po normalizaciji prekograničkog prometa Jadrolinija uspostaviti liniju Dubrovnik – Bari, dok će prema Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom. Naime, kako je istaknuto na sastanku, značajna ulaganja Dubrovačko-neretvanske županije u obnovu i izgradnju lučke infrastrukture omogućavaju uvođenje novih i modernijih brodova, pa su iz Jadrolinije u predstojećem razdoblju najavili i modernizaciju flote na linijama na području naše županije.

 

Prema priopćenju iz županijske uprave, na sastanku je bilo govora i o nabavci novog trajekta na liniji za Vela Luku i Lastovo; naime, nakon odustajanja grčkog ponuditelja, postupak ide dalje te Jadrolinija nastavlja s postupkom traženja rješenja za odgovarajući trajekt na toj liniji.

Najčitanije (7 dana)

Jak potres s epicentrom u Crnog Gori, uslijedili manji
Krstičević: Dubrovnik će dogodine grcati u smeću, Franković: Prstiće dalje od našeg grada
SLAGANJE LISTA: SDP-ovci strahuju da će im Centar uzeti previše saborskih fotelja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja