Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

OPĆINA ŽUPA: Povećanje nagrade za novorođenu djecu

20.05.2019.


Na 20. Sjednici Općinskog vijeća po prijedlogu općinskog načelnika Silvia Nardellia , a uz obradu Odsjeka i Odbora za društvene djelatnosti jednoglasno je prihvaćen prijedlog Izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi  koji se odnosi na povećanje naknade za opremu novorođenog djeteta i uvođenja subvencija prijevoza studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika.

 

 

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Katarina Barović u obrazlaganju točke iznijela je kako je Općina  dosad iz Proračuna za svako novorođeno dijete izdvajala nagradu od 1.000 kuna,a na godišnjoj razini u Župi dubrovačkoj rodi se oko 100 djece . Prihvaćanjem Izmjene odluke nagrada za novorođenu djecu  povećava se i to : za drugo dijete 1.500kn , za treće  3.000 kn, a za četvrto i svako sljedeće dijete 5.000 kuna. Iznos ostvaruju roditelji djeteta od kojih bar jedan roditelj ima prebivalište u Župi dubrovačkoj.

 

 

Izmjenom odluke po pitanju subvencioniranja prijevoza utvrđeno je da pravo na subvencionirane troškove prijevoza jedanput u kalendarskoj godini ostvaruju redovni studenti sa prebivalištem na području Općine Župa dubrovačka , a koji studiraju izvan Grada Dubrovnika . Subvencija iznosi 400,00 kuna , a studenti je ostvaruju uz predočenje potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu.

 

 

Pravo na subvencionirani prijevoz ne mogu koristiti stipendisti Općine Župa obzirom na primanja stipendije u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna.  

- Uvođenjem ove subvencije prijevoza  dodatno se obogatio dobro razrađeni sustav subvencioniranja prijevoza stanovnicima Župe dubrovačke za koji Općina godišnje izdvaja 650.000 kuna, zaključila je Barović

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja