Subota, 11. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Kako će Općina Župa upravljati svojom imovinom

29.11.2018.


Župsko Općinsko vijeće prihvatilo je Odluku o Strategiji upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Općine Župa dubrovačka za razdoblje od 2018. do 2025. godine te Odluku o Godišnjem planu upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Župa dubrovačka za 2019. godinu. Govoreći o odlukama voditelj odsjeka za raspolaganje nekretninama Boris Pleština je kazao:

 

- To su dva dokumenta koja je svaka jedinica lokalne samouprave dužna donijeti sukladno Zakonu o upravljanju državnom imovinom. Ovi dokumenti se donose po prvi put u našoj općini. Godišnji plan upravljanja se treba donijeti do 30. studenoga te je to jedan od razloga što je i sazvana ova sjednica Vijeća. Što se tiče sadržaja, on je utvrđen zakonom. Strategija upravljanja imovinom je veći i opsežniji dokument, koji se donosi na dugi period od sedam godina. Određuju se tu dugoročni ciljevi i smjernice upravljanja općinskom imovinom poput upravnih zgrada, trgovačkih društava, poslovnih prostora, javnih površina, igrališta... Uključuje i brigu o svim tim oblicima imovine kojima Općina raspolaže. - kazao je Pleština.

 

- Sama procjene potencijala se mora zasnivati na popisu i ocjenjivanju realnog stanja. U tijeku je izrada registra imovine, a onda se može i racionalno razgovarati te promišljati daljnji razvoj Općine. Pak, Godišnji plan proizlazi iz ove Strategije, a s njim se određuju kratkoročni ciljevi s imovinom u vlasništvu Općine Župa dubrovačka. - naveo je Pleština.

 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja