Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Komunalna lučica u Srebrenom ne može se graditi prije 2021.

30.11.2018.


Jedno od vijećničkih pitanja na sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka bilo je i u kojoj je fazi projekt izgradnje komunalne lučice u Srebrenom. Odgovarajući vijećniku Marku Miloslaviću, načelnik Silvio Nardelli je rekao kako se lučica neće se početi graditi prije 2021. godine.

 

- Prošle godine smo krenuli u aktivnost izbora varijantnih rješenja buduće lučice Srebreno. Napravljena su bila tri rješenja, prihvatili smo jedno koje predviđa proširenje lukobrana u smislu zaštite i izgradnju takozvanih "češljeva" gdje bi bili komunalni vezovi za domicilno stanovništvo. Sad nam slijedi izrada geodetskog projekta, kao i ostale projektne dokumentacije, poput moguće maritimne studije koja će pokazati moguću potrebu o izradi studije utjecaja na okoliš. Postoji i mogućnost potrebe izrade konzervatorskog elaborata što još uvijek ne znamo. - rekao je Nardelli, dodajući da će se zajedno s Lučkom upravom Dubrovačko-neretvanske županije za sve projektne aktivnosti u 2019. godini izdvojiti 250 tisuća kuna.

 

- Tek nakon toga svega krećemo u izradu glavnog izvedbenog projekta. Mi danas imamo dokumentaciju za lokacijsku dozvolu, dakle 2019. planiramo završiti ostalu projektnu dokumentaciju Realno, 2020. tek možemo raditi glavni izvedbeni projekt, što znači 2021. godine dobiti sredstva za prvu fazu lučice Srebreno. Reći da će ići ranije bilo bi nerealno. - zaključio je Nardelli.

 

 

Dodao je kako je prošireno lučko područje što je prihvatila Županijska skupština, a odluka o proširenju lučkog područja još će ići i na Vladu RH.

 

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja