Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Sastanak o realizaciji projekta višenamjenskog kongresnog centra

12.09.2018.


U Palači Ranjina održan je radni sastanak na temu realizacije izgradnje višenamjenskog kongresnog centra u Dubrovniku, pri čemu je svjetski poznata tvrtka GL Events Venues iz Lyona iznijela svoju ponudu za vođenje Kongresnog centra, ukoliko bi se projekt realizirao.

Uz domaćina sastanka, župana Nikolu Dobroslavića, u radu sastanka su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić, direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić, regionalni direktor tvrtke Valamar Tomislav Dumančić, direktor tvtke Horwath HTL Consulting Siniša Topalović, pravni savjetnik Oleg Uskoković i v.d. pročelnika županijskog UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić. U ime tvrtke GL Events, koja je Županiji uputila inicijativu za suradnju na ovom turistički vrijednom projektu, na sastanku su sudjelovali generalni direktor tvrtke Jean-Eudes Rabut i direktor poslovnog razvoja Clément Guerci.

Radi se o projektu vrijednom oko 70 milijuna EUR, koji županija nosi u svojim strategijama i planovima i za koji su izrađene dvije predstudije izvodljivosti, a župan ga je predstavio i predsjedniku Vlade gosp. Plenkoviću na sastanku u Županiji. Župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković naglasili su važnost Centra za turizam naše destinacije i cjelogodišnje poslovanje u turizmu, dok su predstavnici GL Eventsa predstavili svoju tvrtku, kongresne centre koje vode po cijelom svijetu te način na koji operativno vode centre.

Zaključeno je da će GL Events dostaviti što detaljniju ponudu za vođenje Centra, a Županija i Grad će zajedno s Vladom RH i ministarstvima turizma i regionalnog razvoja tražiti najbolji način financiranja projekta. Prema Vladi RH, kako je najavljeno na susretu s Predsjednikom Vlade, ići će se s prijedlogom da se projekt uvrsti u Operativni program tj otvori se mogućnost financiranja fondovima EU.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja