Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Održana izborna Skupština Turističke zajednice Dubrovačko–neretvanske županije

13.09.2018.


Na danas održanoj Izbornoj skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije izabrani su novi članovi Turističkog vijeća te članovi Nadzornog odbora, a predsjednik Izborne skupštine TZ DNŽ župan Nikola Dobroslavić i direktor županijske TZ Vladimir Bakić su se i osvrnuli na turističku sezonu.

Prije izbora novog Turističkog vijeća župan Nikola Dobroslavić je članovima iz prethodnog mandata zahvalio na svemu učinjenom, a potom je skupština za osam članova Turističkog vijeća izabrala Draženka Čovića, Mladena Đelduma, Mihajla Grgića, Ivana Karlića, Srđana Krištića, Frana Luetića, Hrvoja Šanju i Điva Tomšića, dok su Stanko Ljubić i Nikolina Farčić članovi koji su izravno delegirani od strane Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore. Romana Antunović i Željko Miletić su izabrani za članove Nadzornog odbora.

U svom obraćanju članovima Skupštine, župan Nikola Dobroslavić je kazao kako ovom sezonom možemo biti zadovoljni jer do kraja godine očekujemo pozitivne rezultate i povećanje u odnosu na prošlu godinu. “Moguće da će porast biti nešto manji nego u odnosu na prošlu sezonu, ali tome je razlog naša konkurencija koja je proteklih godina imala određene poteškoće, koje su sad dijelom ili u potpunosti iza njih pa su se ponovno počela buditi nova odredišta na Sredozemlju. Na tržištu se igra ozbiljna utakmica te se moramo ozbiljnije pripremati i odnositi sa konkurentima, moramo biti realni u politici cijena, jer turizam je naša osnovna i najbitnija gospodarska grana”, rekao je župan te svima uključenima u turistički sektor zahvalio na velikom doprinosu uspješnosti sezone.

Župan je istaknuo i kako su za turizam u našoj županiji izuzetno važne i investicije, pri čemu je izvanredan primjer projekt proširenja Zračne luke Dubrovnik te dodao kako su nužne i investicije u hotelske kapacitete visokih kategorija te ravnoteža između privatnog i hotelskog smještaja.

“Jedna od naših ključnih inicijativa je i projekt izgradnje višenamjenskog kongresnog centra, za koji smo dali već napraviti dvije studije izvodljivosti i koje pokazuju da njegova izgradnja ima smisao, jer bi pridonio atraktivnosti cijele destinacije, ali radi se o projektu vrijednosti oko 70 milijuna eura te moramo iznaći način financiranja”, rekao je župan dodavši kako slijede razgovori s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvom turizma o mogućnostima financiranja sredstvima iz EU fondova.”, kazao je župan Dobroslavić. “Uz činjenicu da smo velike razvojne pomake napravili i u ruralnom turizmu optimističan sam za sljedeću sezonu i sve je u našim rukama”, zaključio je župan.

Na sjednici je predstavljen i novi promotivni film redatelja Herve Tirmarchea i Spomenke Sarage, u kojem se sprepliću se autentična gastronomija, čarobne plaže otoka, prirodne ljepote, eno-gastronomija, sport i rekreacija, zabava, kulturno-povijesna baština i ostale ponude kojima Dubrovačko-neretvanska obiluje.

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja