Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Premijer Plenković o ključnim problemima i projektima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

31.08.2018.


Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom bio je  u Palači Ranjina domaćin sastanka između premijera RH Andreja Plenkovića te gradonačelnika i načelnika s područja županije.

 

 

Na sastanku na kojem je nazočio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kao i saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, te zastupnica u Europarlamentu Dubravka Šuica je bilo govora o tri teme, cestovnoj povezanosti županije, višenamjenskom kongresnom centru Dubrovnik te povratu sjedišta državnih institucija i tvrtki u Dubrovnik.
Župan je ovom prilikom naglasio kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izgrađeno samo 9,3 kilometara autoceste te kako se jug Hrvatske oslanja na cestu koja je izgrađena 60-ih godina prošlog stoljeća.
”Na njoj je nekoliko crnih točaka na kojima kada dođe do nesreće Dubrovnik odstaje potpuno odsječen. Također, mi i dalje snažno ostajemo pri stavu da je apsurdno rješavati cestovnu povezanost preko nekih pravaca autoceste kroz BiH, a to je priča koja se i danas zna čuti iako nam je nepoznato niti kako ni zašto”, rekao je župan Dobroslavić te se osvrnuo na projekt Kongresnog centra Dubrovnik.
”Višenamjenski Kongresni centar Dubrovnik je projekt koji bi dodao vrijednost destinaciji kao i cijeloj Hrvatskoj, za njega postoji određena lokacija, mi smo ga ucrtali u prostorne planove i izradili nekoliko stručnih Studija u tom smjeru. Vrijednost tog Centra bi bila oko 77 milijuna eura. Znamo da su to značajna sredstva i smatramo kako bi za taj projekt trebali aplicirati na fondove EU. No za to se moraju prvenstveno izmijeniti uvjeti u postojećem Operativnom programu”, rekao je župan Dobroslavić.
Na sastanku je također istaknuto kako Dubrovačko-neretvanska županija još uvijek čeka na povratak Područnog ureda carinske uprave Dubrovnik, Poslovne jedinice HC-a, kao i Područne službe HZZO-a i Područnog ureda HZMO-a, a zahvalio se Vladi na povratu Porezne uprave, Trgovačkog suda u Dubrovniku i Općinskog suda u Metkoviću (od 1. siječnja 2019. godine) kao i zadržavanju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Na sastanku se razgovaralo i o povlačenju sredstava iz europskih fondova na razini jedinica lokalne samouprave, ali i aktualnim problemima s kojima se susreću općine i gradovi u županiji.
Uoči sastanka župan Dobroslavić je sa zamjenicima Marević i Cebalom s premijerom Plenkovićem i njegovim suradnicima kao i predstavnicima Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Frankovićem obišao radove na kompleksu Lazareta, a nazočio je i potpisivanju ugovora o sufinanciranju 11 novih autobusa za potrebe JGP Libertas vrijednih 22,5 milijuna kuna.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja