Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Potpisan ugovor o početku radova na energetskoj obnovi zgrade Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik

27.06.2018.


Župan Nikola Dobroslavić nazočio je potpisivanju ugovora o energetskoj obnovi zgrade Obrtničke i trgovačke škole Dubrovnik. Ugovor su potpisali ravnatelj Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik Dinko Mandić i direktor tvrtke Capitalis d.o.o. Miho Klečak kao predstavnik izvođača radova.

 

 

 Župan Dobroslavić rekao je kako su uz Obrtničku i tehničku školu za energetsku obnovu prijavljena još dva objekta.

”Čestitam školi na uspjehu i izvođaču radova koji je dobio ovaj natječaj, vjerujem da će radove završiti uredno i u predviđenom roku. Mi u Županiji nastavljamo energetsku obnovu javnih zgrada, već sad u ovom natječaju imamo prijavljene dvije nove škole – Gimnaziju Metković i Osnovnu školu Fra Ante Gnječa iz Staševice, isto tako Dom za starije u Veloj Luci. Nadamo se da ćemo uspjeti srediti sva tri objekta, Županija ima veliko financijsko učešće u svim tim projektima ali smatramo to korisnom investicijom, smanjivanju troškova energetike i poticanje na neki način energetske bilance, i županije i cijele zemlje”, rekao je župan, a na njegove riječi se nadovezala i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije Jelena Dadić uputivši prisutne u tehničke detalje projekta.

 

 

‘Građevinski radovi predviđeni ugovorom vrijedni su nešto malo manje od 2 milijuna i 700 tisuća kuna, a predviđeno trajanje ugovora je 10 mjeseci. Glavni zadaci koji će doprinijeti povećanju energetske učinkovitosti zgrade škole su toplinska izolacija ovojnice zgrade i ugradnja solarnih kolektora za proizvodnju tople vode. Kao što je župan rekao očekujemo uskoro odluku Ministarstva i vrlo vjerojatno pozitivan ishod na naše tri energetske prijave koje je župan prethodno spomenuo, ti ugovori su ukupne vrijednosti oko 8 milijuna kuna od čega je Županija sufinancira 65 posto. Natječaj je trenutačno zatvoren, otvara se 4. rujna te ovim putem pozivamo sve da rade na pripremi dokumentacije. Županija uvijek stoji tu na raspolaganju za financiranje projekta energetske obnove i sigurna sam da ćemo u 9. mjesecu imati još nekoliko uspješnih prijava projekata, a u 2019. godini i odobrenih projekata energetske obnove”, rekla je v.d. pročelnice Dadić.

 

 

Ravnatelj Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik Dinko Mandić zahvalio se svima uključenima u projekt iz Dubrovačko-neretvanske županije te na povjerenju da se uopće upuste u projekt te da ga se dovede pred realizaciju.

 

 

”Ovaj projekt je za nas značajan, osim što će se ostvariti ušteda u energentima u grijanju odnosno hlađenju zgrade, u našoj školi se obrazuju učenici u zanimanju arhitektonski tehničar, tako da je to za njih jedan primjer praktične nastave gdje se mogu upoznati sa izvođenjem toplinskih izolacija i vanjske ovojnice zgrade, bilo zidova bilo ravnog krova na vrhu škole. Osim toga, na ravnom krovu novog dijela naše zgrade dobit ćemo jedan prostor sa nosačima za fotonaponske panele”, rekao je ravnatelj Mandić te nadodao kako u budućnosti planiraju instalirati jednu solarnu elektranu snage desetak kilovata (kW) na krovu škole, što će bit dodatni doprinos u energetskoj bilanci zgrade kao i uštedi.

 

 

Direktor tvrtke Capitalis d.o.o. Miho Klečak zahvalio se na zakazanom povjerenju te rekao kako će se potruditi radove završiti do početka listopada kako bi srednjoškolci mogli u iduću školsku godinu ući u kompletno obnovljenu školu

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja