Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Radnicima Hotela Župa na račun sjelo tek nešto novca

12.12.2013.


Na računima radnika Hotela Župa stigla je po trećina iznosa kojeg kao plaća potraživaju od te tvrke.

 

Radnici su podsjetimo i zatražili zahtjev za stečaj tvrtke Župa d.d. za ugostiteljstvo i turizam i koji je 2011. godine otvoren na Trgovačkom sudu u Splitu stalnoj službi u Dubrovniku zbog dugovanja plaća.

 

Radnici uglavnom nisu zadovoljni uplaćenim iznosom jer su očekivali da će im nakon prodaje hotela kao nekretnine i okolnog zemljišta te zaostale plaće biti uplaćene u cjelosti, a ne tek 33 posto.

 

Prema riječima stečajnog upravitelja tvrtke Maroja Stjepovića, ovakva isplata je za sada bila jedino moguće rješenje, te ostavlja otvorenom mogućnost da će radnicima biti u dogledno vrijeme isplaćen i barem dio od preostalog neisplaćenog iznosa.

 

On kaže kako je novac otišao razlučnim vlasnicima odnosno Hypo banci koja je imala hipoteku, a da je preostali dio novca od prodaje išao u stečajnu masu, te da radnicima pripalo oko pet posto od toga.

 

Stjepović nam je kazao kako je na Skupštini tvrtke donešena odluka o podnošenju tužbe protiv bivšeg vlasnika tvrtke Nautica hotels and resorts.

 

Inače, taj je hotel kao nekretninu iz stečajne mase Župe d.d., krajem siječnja na drugoj javnoj dražbi u ovršnom postupku na Općinskom sudu u Dubrovniku kupila zagrebačka tvrtka Leinert d.o.o. Zanimljivo je da je ta tvrtka osnovane svega nekoliko dana prije kupnje, za koju su izdvojili gotovo 26 milijuna kuna.

 

Kako je već pisao zupskiportal.hr, vlasnica tvrtke „Leinert“, prema Sudskom registru, je Marjana Leinert, a tvrtku kao prokurist vodi bivša zagrebačka gradonačelnika Vlasta Pavić. Osim tvtke „Leinert“ one dvije su u poslovnom odnosu i u tvrtki „Winokurow“, gdje se Leinert vodi kao osnivač još od 2003. godine, a Pavić kao direktorica.
 

Inače, vještaci su vrijednost te nekretnina u Srebrenom od 9129 četvornih metara, od kojih je 1951 kvadrat izgrađen bili procijenili na 59 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Je li tvrtka bivše zagrebačke gradonačelnice Pavić osigurala novac radnicima hotela Župa

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja