Petak, 3. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Prvi policijski kapelan don Ivo Borić

11.12.2013.


Prvi policijski kapelan na području Dubrovačko-neretvanske županije don Ivo Borić uveden je u službu u srijedu, 11. prosinca u crkvi sv. Mihajla u Lapadu, a uveo ga je biskupski vikar za pastoral Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske don Josip Stanić. Dekret vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca o imenovanju pročitao je policijski službenik za potporu službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Darko Šantek, nakon čega je kapelan Borić položio Ispovijest vjere i dao prisegu za vršenje ove službe.

 

Uz veliki broj pripadnika policije slavlju su nazočili i načelnik Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović koji je na početku pozdravio sve prisutne, pukovnik Vlatko Bandalo, načelnik Ureda zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, a u koncelebraciji su bili i neki bivši i sadašnji vojni i policijski kapelani.

 

U prigodnoj propovijedi kapelan Borić izrazio je radost i zadovoljstvo zbog preuzimanja nove dužnosti u Dubrovniku, nakon službe u Istri. Naglasio je važnost zajedništva koju je već osjetio upoznajući proteklog mjeseca ovu zajednicu. „Nastavit ćemo ono što je potrebno, da se duhovno stabiliziramo, da duhovno nosimo svoju svakodnevnicu, vašu muku i vašu patnju. U vremenu trke i jurnjave da se nađemo, porazgovaramo, da budemo jedni drugima bliski i pomažemo si nositi križeve,“ istaknuo je kapelan te podsjetio na značenje došašća kao vremena iščekivanja Boga koji je čovjeku blizu, a ne daleko.

 

Zaštitnik policijske kapelanije „Sv. Vlaho“ je svetac zaštitnik Dubrovnika sv. Vlaho, a ona obuhvaća područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Angelina Tadić

 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja