Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan primio francuskog veleposlanika Phillippea Meuniera

09.04.2018.


Župan Nikola Dobroslavić primio je francuskog veleposlanika Nj. E. Phillippea Meuniera, u čijoj pratnji su bile Corinne Meunier, koja će dužnost francuske veleposlanice obnašati od 1. srpnja do 31. prosinca 2018. godine te Delphine Dufoix, ataše za administrativnu i europsku suradnju.

 

 

Na sastanku je bilo govora o suradnji dviju država, posebice na području turizma, s obzirom kako je to i u Hrvatskoj i u Francuskoj iznimno važna gospodarska grana. Župan je u kontekstu razvoja turizma i produženja sezone najavio i izgradnju Kongresnog centra u Dubrovniku, istaknuvši kako je takav centar Dubrovniku neophodan.

 

 

Također, župan Dobroslavić je francuskog veleposlanika upoznao s poljoprivrednim potencijalima naše županije, posebice proizvodnjom agruma u dolini Neretve i ulozi Centra kompetencije za agrume u proizvodnji i plasmanu agruma.

 

 

Nj. E. Phillippe Meunier izrazio je zanimanje za učinkovitost Dubrovačko-neretvanske županije u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, pri čemu je župan istaknuo da smo u tome ponajbolja županija u Hrvatskoj.

 

 

”Imamo velik broj projekata u provedbi, najveći je svakako Zračna luka Dubrovnik. Također, uskoro očekujemo potpisivanje ugovora za naš strateški projekt Pelješkog mosta, a tu je riječ o 357 milijuna eura bespovratnih sredstava“, rekao je župan Dobroslavić.

 

 

Veleposlanik Meunier izrazio je zadovoljstvo suradnjom Francuske i Hrvatske te je kao još jedan prijedlog za boljom suradnjom iznio zajedničku organizaciju tečajeva francuskog jezika na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja