Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dobroslavić u Bruxellesu: Moraju se poštovati odredbe koje proizilaze iz konstituivnosti i ravnopravnosti sva tri naroda u BiH

22.03.2018.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxelles na kojem su europski povjerenici za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos te politiku susjedstva i pregovore Johannes Hahn, raspravljali s delegatima Odbora regija o upravljanju migracijama i proširenju EU.

 

 

 

Jedan od zaključaka je kako su i dalje nedostatni napori koje Europska unija ulaže u podupiranje gradova i regija kad su posrijedi prihvat i skrb o migrantima.
Vezano za moguće proširenje EU na zapadni Balkan, povjerenik Hahn predstavio je napredak koje su zemlje zapadnog Balkana postigle u pogledu članstva u EU-u te uputio na važnost reforme lokalne i regionalne uprave. U nacrtu mišljenja o proširenju koje se usvaja na ovom zasjedanju naglasak se stavlja na pripremanje lokalnih i javnih uprava kao neizostavnog elementa za uspjeh integracije. Župan Dobroslavić sudjelovao je u izradi ovog mišljenja s više amandmana među kojima i amandmanom vezanim za političku situaciju i odluku Ustavnog suda u BiH o primjeni načela konstitutivnosti i ravnopravnosti svih triju naroda kao neodvojivo od prava svakog naroda da sam bira svoje legitimne političke predstavnike u Predsjedništvo i Dom naroda.

 

 

U Europskom odboru regija na temu migracija župan Dobroslavić je ustvrdio kako EU ne može prihvatiti sve migrante koji bi htjeli u EU, ali i kako se mora utvrditi zajednička, dugoročna politiku glede migracija i utvrditi realan broj useljenika koji joj je prihvatljiv.

 


”Onima izvan toga broja treba nastojati pomoći što bliže izvoru migracije, a nužno je ukloniti žilet-žicu s granica između država. Takvim pristupom i takvom politikom najbolje će se suzbiti populizam i radikalizam koji su u porastu u brojnim zemljama”, rekao je on.

 

Župan Dobroslavić govorio je danas na ovu temu u TV emisiji ”Iz srca Europe”, koja je snimana povodom ovog zasjedanja Europskog odbora regija, gdje su glavne teme bile kohezija, proširenje i migracije s posebnim naglaskom na gradove i regije.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja