Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nardelli: Općina od investitora očekuje smjernice za izradu UPU-a Kupari

22.03.2018.


Realizacija projekta Kupari bila je jedna od tema nedavnog sastanka ministra državne imovine Gorana Marića sa čelnicima najjužnije hrvatske županije. On je u Dubrovniku rekao kako nakon potpisa aneksa ugovora s investitorom očekuje brz početak realizacije projekta, naglasivši pritom da više neće dopustiti nikakve zastoje.

 

 

- Kupari su od iznimne važnosti za Županiju, Župu dubrovačku, ali i za stanovništvo te razvoj tog kraja. To je investicija koja se procjenjuje na oko milijardu kuna. Jako smo zainteresirani da projekt što prije započne. - rekao je Marić.

 

 

Da zastoja u realizaciji projekta Kupari više ne bi trebalo biti mišljenja je i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli koji kaže kako Općina od investitora očekuje smjernice za izradu UPU-a Kupari.

 

 

-  Prije nekoliko dana održan je koordinacijski sastanak povjerenstva na kojem je usvojen prijedlog aneksa ugovora koji će biti predložen investitoru, kojemu će se omogućiti izmjena brenda. Investitor bi potom u roku od 60 dana Općini trebao dostaviti smjernice za izradu UPU-a Kupari I. Naime, Općina je sukladno dosadašnjem sporazumu s Vladom dužna izraditi UPU Kupari I i taj će posao potrajati od šest do deset mjeseci od momenta kad nam investitor dostavi smjernice za njegovu izradu. Inače, nakon donošenja UPU-a investitor je u roku od 30 dana dužan dostaviti ugovor s brendom. UPU-a investitor je dužan dostaviti i ugovor s budućim operaterom, odnosno brendom, i takva je odluka jednoglasno prihvaćena na povjerenstvu. - kazao je župski načelnik Silvio Nardelli.

 

 

Naime, u uvjetima natječaja postojao je određeni brend po čijim će uvjetima investitor graditi i poslovati, a riječ je o Marriott International. No investitor je tražio izmjenu brenda, a ime novog još nije dostavio, odnosno dostavio ga je, ali bez pisma namjere na kojem je inzistirala Vlada. Novi odabrani brend je Four Season's.

 

 

Inače, Vlada RH nedavno je imenovala novo povjerenstvo za Kupare u kojemu su sada ministar državne imovine Goran Marić kao predsjednik te ministar turizma Gari Cappelli, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Burković, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli kao članovi.

 

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja