Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nardelli: Kupari su školski primjer pravilnog odrađivanja privatizacije

06.03.2018.


- Kupari su školski primjer kako se stvari trebaju odraditi prije privatizacije. Prije nismo imali takve primjere, imali smo suprotne primjere, kad se sjetimo hotela današnje Dubrovačke rivijere, koji su privatizirani bez da je nešto riješeno. Ova izjava ministra Marića izazvala je prilično medijske pažnje. No, što se dogodilo od prvotne ponude? Postojao je određeni brend u uvjetima natječaja, to je bio Merriot International. Međutim, nakon toga investitor je tražio izmjenu brenda. Ono što je sporno je da investitor nije dostavio ime novog brenda, kojega je poslije dostavio, ali bez pisma namjere. Danas smo dobili dopis nadležnog Ministarstva gdje se traži da investitor dostavi smjernice za izradu Urbanističkog plana, što je naša obaveza. Rok investitora je 60 dana, a taj urbanistički plan će potrajati do deset mjeseci, ovisno o suradnji. Obaviješteni smo i da je novi odabrani brend Four season's, koji je još jača kategorija od Merriota. Ministarstvo traži kroz 30 dana da mu se dostavi ugovor s tim brendom, s pismom namjere. Nakon donošenja Urbanističkog plana ide i potpis ugovora.

 

 

Rekao je to načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli, odgovarajući na sjednici Općinskog vijeća na pitanje vijećnika Željka Miloslavića (HDZ) o aktualnoj situaciji vezanoj uz realizaciju turističkog kompleska Kupari.

 

 

Naime, ministar državne imovine Goran Marić je nadavno kazao "kako je projekt turističkog kompleksa Kupari u zastoju već dvije godine te da postoji mogućnost i raskida ugovora s tvrtkom-investitorom Avenue ulaganja".

 

 

U međuvremenu, iz Avenue ulaganja sastali su se s predstavnicima Ministarstva državne imovine, a nesporazumi su navodno izglađeni te je najavljeno kako će u budućnosti hotelski lanac Four Season's biti operater u Kuparima.

 

 

Načelnik Nardelli rekao je više o općinskoj strani priče, naznačivši kako je prethodno "jako puno toga odrađeno oko rješavanja-imovinsko pravnih odnosa, utvrđivanja granica pomorskog dobra, izrade novog katastra, rješavanja infrastrukture".

 

- Nadam se da će investitor pozitivno odgovoriti na zahtjev Ministarstva. Vjerujem da do raskida ugovora neće doći. Minstarstvo će predložiti potpisivanje aneksa ugovora, nastavit će se daljnja procedura, a mi nastavljamo s Urbanističkim planom. Tih deset mjeseci investitor može iskoristiti za projektiranje, koje može ići paralelno s donošenjem Urbanističkog plana. - objasnio je Nardelli.

 

 

- Investitor je projektiranje već dogovorio s tvrtkom 3LHD što je još jedna dobra priča te to vrijeme, dakle, može iskoristiti za projektiranje, pripremu gradilišta... Čim Urbanistički plan postane pravomoćan, investitor može podnijeti zahtjev za građevinsku dozvolu. Mi očekujemo da će se ove godine početi rušenje svih objekata koji su predviđeni za rušenje, osim hotela Grand, koji je pod konzervatorskom zaštitom i koji će se obnoviti. - objasnio je Nardelli.

 

 

Napomenuo je kako će Općina Župa dubrovačka utržiti postotak od korištenja državnog zemljišta i koncesije za pomorsko dobro, ali i od prava gradnje te, između ostaloga, postotka od ukupnih prihoda.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja