Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ministar Marić najavio moguće raskidanje ugovora s investitorima u Kupare

19.02.2018.


Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je ocijenio da je projekt turističkog kompleksa Kupari u zastoju već dvije godine te da postoji mogućnost i raskida ugovora s tvrtkom-investitorom Avenue ulaganja, dok iz te tvrtke kažu da su time iznenađeni i da poštuju sve obveze.

 

 

“Osobno ne bih nikada ni raspisao takav natječaj kakav je bio za Kupare, tako nejasan, a zbog tako loše pripremljenog natječaja i izbora imamo i zastoj već dvije ili koliko godina na tom projektu. Mi ne možemo utjecati na to što će investitor činiti, ali smo u Ministarstvu državne imovine analizirali cijeli projekt i mislim da je vrlo teško očekivati njegov nastavak”, istaknuo je Marić na konferenciji za medije na kojoj je odgovarao na niz novinarskih pitanja, uz ostalo i o Kuparima.

 

 

Marić kaže da investitor ne provodi svoje obveze te da će, u slučaju da zaključe da je to i nemoguće provesti, biti prisiljeni razmišljati i o raskidu ugovora.

 

 

“Ako se odlučimo na raskid ugovora, onda ćemo i jasno napisati zbog čega, zbog neispunjenja ugovornih obveza, a to što netko želi mijenjati uvjete natječaja nakon provedbe natječaja to nije problem Ministarstva državne imovine. Bio bih presretan, kao i svi moji suradnici, da oni realiziraju projekt prema zaključenom ugovoru i moja namjera nije nikako raskidati taj ugovor ako oni provedu svoje obveze iz ugovora, ali odgađati više ne možemo jer je to na štetu RH”, poručio je Marić.

 

 

Ministar je kazao i da razgovaraju s Ministarstvom obrane da od njih preuzmu jedan hotelski objekt Kupari 2 koji ne služi svrsi i nije perspektivna imovina za Ministarstvo obrane.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja