Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Adris grupa novi vlasnih Lekovih hotela

05.02.2018.


Adris grupa postaje strateški partner najveće zagrebačke hotelijerske tvrtke HUP-Zagreb, s kojom je potpisala ugovor o kupoprodaji kojim postaje vlasnikom 77,7 posto udjela u Expertusu, većinskom dioničaru HUP-a, izvijestili su u ponedjeljak iz Adrisa.

 



 

Ugovor o kupoprodaji tog udjela i strateškom partnerstvu potpisali su u Zagrebu predsjednici uprava Adris grupe Ante Vlahović i HUP-a Zagreb Anđelko Leko, a ugovor stupa na snagu odobrenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

 

 

 

Kupnjom 77,7 posto udjela u Expertusu, koji u HUP-u drži 58,6 posto dionica, Adris grupa stvara vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima, Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu, a ulaskom u segment gradskih hotela, poput HUP-ovih u Zagrebu, i nastavkom suradnje s uglednim svjetskim brendovima Marriot grupacije odnosno Sheratonom i Westin s kojima HUP surađuje godinama, Adris nastavlja sa strategijom ulaganja u najviše segmente hotelske ponude. U Dubrovniku su vlasnici hotela Hilton Imperial.

 

 

 

Gotovo 80 posto ponude HUP-a Zagreb čine hoteli s četiri i pet zvjezdica, što omogućuje cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka. Iz Adrisa ističu da širenjem turističkog portfelja jačaju i svoju temeljnu djelatnost, kao i da će ustrajati na izvrsnosti poslovanja, rastu i razvoju, kao i otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novih vrijednosti za sredine u kojima posluje i dioničare. U povodu tog ugovora Vlahović je poručio da je Adris krajnje usredotočen na svoje poslovanje, pogotovo na turizam i proizvodnju zdrave hrane.

 

 

 

"Stalno investiramo, godišnje više od 600 milijuna kuna, i jačamo konkurentnost. Uz organski, dvoznamenkasti rast svih naših poslova, ova strateška akvizicija još će značajnije pridonijeti razvoju i dugoročnoj održivosti Adrisa", ocijenio je predsjednik  Uprave Adrisa Vlahović.

 

 

 

HUP-Zagreb vodeća je hotelska tvrtka u Zagrebu i jedna od većih u Hrvatskoj, koja u Zagrebu upravlja i u vlasništvu ima neke od najvećih hotela poput Sheratona i Westina, kao i nekoliko hotela na dubrovačkoj rivijeri. Dionicama HUP-a obustavljeno je trgovanje na Zagrebačkoj burzi do 11 sati kako bi investicijska javnost bila potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima. Zadnja cijena dionice HUP-a u petak je iznosila 3560 kuna.

 

 

 

Adris grupa u svom portfelju uz ostalo ima i Tvornicu duhana Rovinj, kao i Cromaris, tvrtku za proizvodnju zdrave morske hrane.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja