Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

”Dubrovačka vinska setemana” otvorena u Bruxellesu u sklopu Feste svetog Vlaha

30.01.2018.


U sklopu Feste sv. Vlaha u Bruxellesu koju organizira Predstavnički ured Dubrovačko–neretvanske županije i Matica Hrvatska Bruxelles, 29. siječnja, u vinskom baru Bois Tranquille, održana je prezentacija „Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije“ novinarima i turističkim agencijama iz Belgije, Nizozemske i Luxemburga.

 

 

U vinskom baru kojeg vodi Dubrovčanin Davor Vnučec, prezentaciju je održala Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA, dok je sommelier Ivo Ivaniš predstavio prošlogodišnje pobjednike vinskog festivala Festiwinea.

 

 

Nakon prezentacije, uslijedilo je i službeno otvaranje „Dubrovačke vinske setemane“ uz dubrovačku klapu „Kaše“.  Brojni posjetitelji su imali priliku kušati vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije: Dubrovački podrumi – Merlotina, Korta Katarina – Ruben’s private Reserva, Skaramuča – Dingač Reserva, OPG Bire – Grk Bire, Krajančić – Pošip Korkyra Melaina, OPG Zlatko Bačić – Pošip Bačić te Blato 1902 – Roz.

 

 

Cilj manifestacije je promocije vinske kulture kao i autohtonih sorta Dubrovačko neretvanske županije, a koja je nadaleko poznata po višestoljetnoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnji autohtonih vrhunskih vina koja su prepoznata širom svijeta.

 

 

Drugog dana proslave Feste sv. Vlaha u Bruxellesu, u Ambasadi Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, održano je i predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać na temu „Sv. Vlaho i Dubrovnik“. Gospođa Vilać naglasila je važnost očuvanja i zaštite nematerijalnog i materijalnog kulturnog nasljeđa Sv. Vlaha, koji je temelj identiteta Dubrovnika i njegove povijesti.

 

 

Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice, predstavništvo HGK, predstavništvo HTZ-a, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije. 

Najčitanije (7 dana)

U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja