Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

ŽUPANIJSKI PROGRAM ZA MLADE Održane radionice o problemima i potrebama mladih

30.01.2018.


U sklopu izrade nacrta Županijskog programa za mlade čiju je izradu pokrenula Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Europskim domom Dubrovnik u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Pločama održane su dvije radionice s ciljem prikupljanja informacija o potrebama i problemima mladih s područja Ploča, Slivna i Pojezerja.

 

 

Uz mlade s prostora navedene tri jedinice lokalne samouprave, u radionicama su sudjelovale i osobe koje se bave mladima ili su dužne brinuti o njima u jedinicama lokalne samouprave, obrazovnim, kulturnim, socijalnim i ostalim ustanovama te udrugama.

 

 


U prvoj radionici sudjelovali su uglavnom predstavnici udruga i ustanova koje se bave mladima na području navedene tri JLS. Sudionici radionice imali su priliku zapisati te prodiskutirati svoje prijedloge kako poboljšati život mladih u tom dijelu neretvanskog kraja. Kao i u prethodnim radionicama održanim u Metkoviću 22.siječnja, u fokusu je bilo osam područja djelovanja prema mladima: obrazovanje, zapošljavanje, socijalna zaštita i uključivanje, zdravlje, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kultura i mladi, mladi u europskom i globalnom okruženju te, naposljetku, volontiranje.

 

 


Za razliku od radionice održane u Metkoviću, sudionici ove radionice ustvrdili su kako programa, sadržaja i udruga za mlade u ovom dijelu neretvanskog kraja ne manjka, već kako je opći problem pasivnost i manjak zainteresiranosti te dobne skupine.

 

 

U drugoj radionici sudjelovale su mlade osobe (od 15 do 30) s tih područja. To su bili mahom učenici, aktivisti i pripravnici koji su također imali priliku izraziti prijedloge djelovanja prema mladima u odnosu na spomenutih osam područja. Dok su mladi u radionicama u Metkoviću izrazili probleme nedostatka poslovnih prilika i sadržaja za njihovu dobnu skupinu, njihovi vršnjaci s područja Ploča, Slivna i Pojezerja najviše su se usredotočili na probleme vezane uz raširenost raznih vrsta droga. Ustvrdili su kako je, unatoč raznim predavanjima o štetnosti konzumacije droge, još uvijek riječ o sveprisutnom problemu tog dijela Dubrovačko-neretvanske županije. Sudionici te radionice su naposljetku zaključili kako bi se vlast trebala aktivnije pozabavit tim problemom.

 

 

Sudionicima obje radionice predstavljen je i projekt Info-centar za mlade Dubrovačko-neretvanske županije, čiji je nositelj Europski dom Dubrovnik a koji se provodi u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Sveučilištem u Dubrovniku kao projektnim partnerima.
Oba projekta realiziraju se uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja