Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Plenković poručio da će se uključiti u rješavanje graničnih prijelaza u Župi i Konavlima

08.12.2017.


Župan Nikola Dobroslavić na nedavnom sastanku s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem razgovaro i o problematici graničnih prijelaza u Metkoviću, Župi dubrovačkoj te u Konavlima, a istaknuo je kako je stav i premijera da se ti prijelazi moraju graditi što je bliže graničnoj crti.

 

 


”Na sastanku s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem jedna od važnih tema bili su i granični prijelazi Metković, Brgat i Konfin. Ja sam iznio stajališta jedinica lokalne samouprave koja naravno podupiremo i mi, a to je kako je potrebno riješiti njihov status, kao i lokaciju. Granični prijelaz u Metkoviću je nažalost već izgrađen i to na mjestu na kojem ometa život u gradu. Potrebno je stoga ili kupiti te kuće koje su našle preblizu graničnog prijelaza ili riješiti taj problem to s novom trakom uz rijeku Neretvu”, rekao je župan Dobroslavić.

 


”Granični prijelaz na Brgatu planiran je nekih 600 metara od sadašnjeg prijelaza i jasno je stajalište kako Općine Župa dubrovačka tako i Dubrovačko-neretvanske županije da ga treba vratiti na graničnu crtu, odnosno što je moguće bliže istoj. Ista stvar je s prijelazom Konfin koji se predviđa dublje unutar hrvatskog teritorija, a po mišljenju kako Općine Konavle tako i nas potrebno ga je vratiti na graničnu crtu”, rekao je župan Dobroslavić.

 

Istaknuo je kako je premijer poručio da će se uključiti u rješavanje tih problema te kako i on smatra da je, posebno u ovako uskom području teritorija RH, nužno graditi te prijelaze što je bliže granici.

 


”O problematici graničnog prijelaza Brgat Županija je uputila dopis Ministarstvu financija, a dobro je da njihovi predstavnici dolaze na sastanak u Župu dubrovačku i Konavle”, zaključio je župan Dobroslavić.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja