Ponedjeljak, 21. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Tko su najbolji poduzetnici Dubrovačko-neretvanske županije

28.11.2017.


Župan Nikola Dobroslavić nazočio je Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Dubrovačko-neretvanske županije, održanoj u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku, na kojoj su najboljim poduzetnicima u 2016. godini dodjeljene Plakete Zlatna kuna i priznanja Dubrovačka vidra te priznanja za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

 

 

Plaketa Zlatna kuna, priznanje koja HGK najuspješnijima dodjeljuje već punih 20 godina, u kategoriji malih trgovačkih društava na temelju rezultata 2016. godine dodjeljena je poduzeću Karika d.o.o., dok je u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobitnik Plakete Nautika d.o.o. U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatna kuna je pripala Jadranskim luksuznim hotelima d.d., a Plaketu je uručio župan Nikola Dobroslavić.

 

 

Dubrovačka vidra, priznanja koja Županijska komora dodjeljuje već petu godinu zaredom uspješnim poduzetnicima s 20 i više godina poslovanja koji zapošljavaju najmanje pet zaposlenika, posluju s dobiti i nemaju nepodmirenih obaveza dodjeljena su ove godine poduzećima: IVANKA RIFF d.o.o. Dubrovnik, MINI BRUM d.o.o. Mljet, PRIMA d.o.o. Dubrovnik, RADIĆ&CO d.o.o. Orebić, REGISTATOR d.o.o. Dubrovnik i VINOGRADI VOLAREVIĆ d.o.o. Metković.

 

 

Priznanja za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu uručena su tvrtki Blato 1902 d.d. za 115. obljetnicu poslovanja i Luci Dubrovnik d.d. za 70. obljetnicu poslovanja.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić je tom prigodom istaknuo kako priznanja zaslužuju nominirani jednako kao i dobitnici, jer danas nije lako biti poduzetnik. „Poduzetnici su motori, oni su pokretači razvoja i svi mi im moramo pomagati u okviru svojih mogućnosti. Mi u Županiji potičemo razvoj cijele Županije, prepoznali smo i utvrdili put kojim moramo ići, znamo koja nam je infrastruktura potrebna za ravnomjerni razvoj, moramo se bolje povezati; prvo cestovno, a potom i gospodarski, a poduzetnike ćemo, u tom cilju, poticati kao i dosada“, rekao je župan Dobroslavić. Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić ovom je prigodom istaknula kako su ovogodišnja priznanja, ali i nominacije, potvrdila gotovo stopostotnu orijentiranost turizmu, ali je pritom naglasila i da je cilj Komore dugoročno obratiti pozornost na razvoj gospodarstva u cijeloj županiji. Nazočnima se obratila i potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj koja je, uz čestitke nominiranima i laureatima, uputila čestitke i Županijskoj komori za pozitivne aktivnosti i sve bolje rezultate iz godine u godinu.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja