Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan na Razvojnom forumu Jadranske Hrvatske

08.11.2017.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u Splitu na Razvojnom forumu Jadranske Hrvatske u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koji ima za cilj upoznavanje ključnih dionika razvoja s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

 

 

Uz župana na Forumu je sudjelovala i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, zajedno sa županima i direktorima razvojnih agencija s područja Jadranske Hrvatske, koji su prezentirali vizije i ključne smjerove razvoja sedam jadranskih županija.

 


U sklopu prezentacije za Dubrovačko-neretvansku županiju, župan Dobroslavić naglasio najvažnije projekte za jug Hrvatske u tom desetogodišnjem razdoblju: od dovršetka Pelješkog mosta, preko nastavka autoceste od Ploča do Dubrovnika hrvatskim teritorijem, razvoja lučke infrastrukture, Centra za gospodarenje otpadom ”Lučino razdolje”, Centara kompetencije za agrume i druge mediteranske kulture i Centra za marikulturu, brzobrodskih linija, izgradnje plinovoda, projekta razvoja širokopojasne infrastrukture, projekta navodnjavanja, Kongresnog centra, Sveučilišnog kampusa, izgradnje novih školskih i sportskih objekata, razvoja zdravstvenog turizma (Lječilišni centar Vela Luka i Opća bolnica Dubrovnik), obnove i očuvanja kulturne baštine s naglaskom na zaštitu od potresa itd.

 

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac istaknula je kako je svrha razvojnih foruma potaknuti razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske i o dugoročnim vizijama razvoja županija kako bi što bolje identificirali razvojna pitanja i potencijale te ključne gospodarske grane i strateške razvojne projekte županija.

 

Forumu je prethodio sastanak na kojeg su bili pozvani i gradonačelnici i načelnici otočkih općina i gradova, a na kojem je predstavljena novoustrojena Uprava za otoke i predstavljen Nacrt novog zakona o otocima kao i ostale aktivnosti koje Uprava za otoke planira provoditi.

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja