Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

GROBLJE DUBAC: Riješene nesuglasice između Nardellija i Frankovića

28.10.2017.


Slažemo se da su postojale pojedine "nespretne" izjave gradonačelnika Grada Dubrovnika gosp. Mata Frankovića te žalimo zbog takvih izjava posebno jer su izrečene u vrijeme kada gradonačelnik, gosp. Franković nije bio upoznat sa svim aktivnostima vezanim za gradilište i sam projekt realizacije groblja Dubac, a zašto se ne smatramo odgovornim.

 

 

Piše to u pisanom odgovoru načelnika Općine Župa dubrovačka Silviju Nardelliju na vijećničko pitanje s prošle sjednice koje mu je o temi izgradnje groblja Dubac postavio nezavisni vijećnik Antun Bašić.

 

 

Bašić je Nardellija pitao je li se razmišlja o angažiranju neovisnog revizora koji bi u neovisnoj analizi otklonio sve sumnje koje je gradonačelnik iznio te ukoliko on otkloni sve nedoumice hoće li se tražiti isprika gradonačelnika Frankovića.

 

 

Podsjetimo, Franković je na sjednici Gradskog vijeća krajem lipnja kazao kako će "kolege iz Župa dubrovačke morati promijeniti svoje ponašanje", dodajući "da je dao nalog da se zaustave sva plaćanja prema tom projektu dok ne postoje odgovori na sva pitanja koja su Općini postavljena". U međuvremenu, Franković je zajedno s Nardellijem obišao groblje te je tom prilikom rekao kako "nakon početnih komunikacijskih problema se može reći da sad radovi idu intenzitetom koji se očekivao".

"Nakon više zajedničkih radnih sastanaka na kojima su predstavnici Grada Dubrovnika detaljno upoznati sa svim aktivnostima i problemima vezanim za realizaciju ovog izrazito kompleksnog projekta te zajedničkim obilaskom gradilišta groblja Dubac, gradonačelnik Grada Dubrovnika gosp. Mato Franković i načelnik Općine Župa dubrovačka gosp. Silvio Nardelli, potvrdili su kako ne postoje nikakve nepoznanice vezane uz dosadašnju realizaciju projekta, a koje bi kočile daljnji nastavak izgradnje groblja te izrazili zadovoljstvo napretkom radova". - stoji u odgovoru načelnika Nardellija.

 

 

"Tijekom 2016. godine prilikom provođenja postupka revizije u Općini Župa dubrovačka, obrađena je i dokumentacija vezana uz postupke javne nabave na projektu Groblja Dubac, te nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, što je vidljivo iz samog izvješća revizije za 2016. godinu. Stoga smatramo da nije potrebno dodatno angažirati neovisnog revizora s ciljem otklanjanja eventualnih nedoumica, a koje bi bile razlogom prijepora između Grda Dubrovnika i Općine Župa dubrovačka" - objasnio je načelnik Nardelli.

 

 

"U međuvremenu je na sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika uvrštena točka dnevnog reda vezana upravo za izvještaj o svim aktivnostima koje se odvijaju u sklopu projekta realizacije Groblja Dubac te su svi vijećnici upoznati sa svim činjenicama koje se odnose na ovu problematiku. Stoga predlažemo da se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka u dnevni red uvrsti točka koja se odnosi na izvještaj o realizaciji projekta Groblja Dubac kako bi si vijećnici bili upoznati s trenutnim stanjem projekta". - napisao je općinski načelnik Silvio Nardelli.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja