Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predsjednica Grabar Kitarović održala sastanke u Dubrovniku

25.10.2017.


Nakon podizanja predsjedničke zastave i otvaranju privremenog Ureda predsjednice Republike u zgradi Dubrovačko-neretvanske županije, predsjednica Grabar-Kitarović održala je radne sastanke s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima Županije, s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, rektorom Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikšom Burumom te s udrugama hrvatskih branitelja.

 

Nakon sastanaka ocijenila je kako je jedan od najvećih problema Dubrovačko-neretvanske županije prometna nepovezanost i izoliranost u zračnom, kopnenom i pomorskom prometu.

 

Naglasila je kako je neophodno izgraditi Pelješki most, koji neće imati svrhu samo prometnog povezivanja, već i revitalizacije cijelog područja poluotoka Pelješca i okolnih otoka."Nužna je također brza cesta od Dubrovnika do zračne luke, kao i trasa nove autoceste ili, za početak, poluautoceste, kako bi se Dubrovnik izvukao iz prometne izolacije", kazala je

 

Teme razgovora bila su i otočka pitanja poput brodskih linija i vodoopskrbe te pitanje državne imovine.

 

Pohvalila je Županiju dubrovačko-neretvansku i Grad Dubrovnik što, u cilju razvoja svog kraja, planiraju lijepe projekte tijekom cijele godine, a ne samo za vrijeme turističke sezone i to s naglaskom na poljoprivredi, vinarstvu i vinogradarstvu te ribarstvu.

 

Razgovarali smo o potpori razvoju Luke Ploče te koridoru Vc, kojim će se luka povezati s unutrašnjosti, kao i o povećanju učinkovitosti državne administracije i sudstva te poticaju rada naših poduzetnika, dodala je predsjednica Grabar-Kitarović.

 

U popodnevnim satima prvog dana boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović u svom je privremenom Uredu primila građane, a potom je posjetila Župu Dubrovačku i tamošnji dječji vrtić. U Konavlima je položila vijenac i zapalila svijeću ispred spomenika 'Konavoska mati' te za kraj prvog dana obišla Prevlaku.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja