Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župski i gradski čelnici na Dupcu: Groblje gotovo 2021. godine

12.10.2017.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao j gradilište groblja Dubac gdje se susreo s direktorom tvrtke Groblje Dubac d.o.o. Đurom Lonzom i načelnikom Općine Župa dubrovačka Silviom Nardellijem. Nakon obilaska gradilišta gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova. -„Uspješno smo otklonili određene komunikacijske nespretnosti koje su se pojavile i radovi se danas odvijaju zavidnim intenzitetom“, kazao je gradonačelnik. Dodao je kako je riječ o opsežnom, ali i važnom projektu za Grad Dubrovnik i Župu dubrovačku jer će građanima nakon niza godina omogućiti kupovinu grobnica po prihvatljivim cijenama.  Kazao je i kako će Grad Dubrovnik nastaviti pratiti realizaciju projekta izvornim proračunskim sredstvima sukladno preuzetim obvezama, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

 

 

 
 
 
 
 


Na gradilištu su u tijeku radovi na izgradnji južnog potpornog zida, II. faze zapad te na izgradnji zidova unutar obuhvata groblja. Direktor Đuro Lonza najavio je da se do kraja tekuće godine očekuju izmjene Detaljnog plana uređenja te pokretanje postupka ishođenja lokacijske dozvole za cijeli obuhvat. Uslijedit će ishodovanje građevinske dozvole za prvu fazu koja obuhvaća nastavak izgradnje pristupne ceste do obuhvata groblja. „Na tome će se raditi tijekom iduće godine, a početak izgradnje samih grobnica i ostalih objekata očekuje se u 2019. godini“, rekao je Lonza.

 Načelnik Silvio Nardelli istaknuo je kako se očekuje da će prva ukopna mjesta biti stavljena građanima na raspolaganje 2021. godine.

 Buduće groblje imat će 1585 grobnih mjesta sa svom potrebnom infrastrukturom, od pristupne ceste i cesta unutar obuhvata groblja, parkirališta, kapelice, poslovnih objekata i dvorane za ispraćaj.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja