Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

NARDELLI I FRANKOVIĆ: Riješeni komunikacijski problemi vezani uz groblje

13.10.2017.


Nakon obilaska gradilišta na Groblju Dubac, općinski načelnik Silvio Nardelli i direktor Groblja Dubac Đuro Lonza ugostili su gradonačelnika Mata Frankovića i njegove suradnike u prostorijama Općine. Održan je radni sastanak na kojem je nazočnima direktor groblja Đuro Lonza  iznio  detaljnije informacije o realizaciji kao i dinamici izgradnje Groblja Dubac, priopćeno je iz župske općinske uprave.

 

 

 

Radovi se odvijaju na izgradnji južnog potpornog zida i zidovima unutar obuhvata groblja, kojima se stvaraju platoi na kojima će biti grobna mjesta i objekti potrebni za funkcioniranje groblja.

 

 

Jedna od značajnijih investicija je i izgradnja pristupne ceste koja je u najvećoj mjeri gotova, a njezin konačan završetak očekuje se polovicom studenog.

 

 

Načelnik Nardelli izrazio je zadovoljstvo  dinamikom izvođenja radova, te rekao kako od Hrvatskih cesta očekuje financiranje semaforizacije raskrižja s obzirom da zbog pojačanog prometa već i sad postoji potreba za semaforima bez obzira na cestu prema budućem groblju.

 

 

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako su komunikacijski problemi, koji su postojali u prošlosti, uspješno riješeni također izrazivši zadovoljstvo napretkom radova.

 

 

Direktor Groblja Dubac Đuro Lonza rekao je kako se do kraja godine očekuju izmjene Detaljnog plana uređenja čime će se stvoriti preduvjeti za ishođenje lokacijske dozvole za cijeli obuhvat.

 

 

Početak gradnje prve etape koja uključuje nastavak izgradnje ceste unutar obuhvata groblja do centralnih objekata i dva velika parkirališta se očekuje u jesen 2018. godine, a izgradnja objekata i samih grobnica očekuje se 2019. godine. Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, početak uporabe groblja se očekuje sredinom 2021. godine.

Vezane vijesti

Župski i gradski čelnici na Dupcu: Groblje gotovo 2021. godine

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja