Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Natječaj za pripremu dokumentacije za lokalne razvojne projekte

05.10.2017.


Do kraja ovog mjeseca traje natječaj po Pozivu za iskaz interese za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, kojeg su raspisali Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA d.o.o.


 

Predmet poziva je pružanje financijske pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave (1., 2. i 3. skupine) u pripremi i izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte, utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima, a u cilju stvaranja zalihe kvalitetnih projekata i jačanja apsorpcijskih kapaciteta regionalne i lokalne razine za korištenje sredstava Europske unije.


 

Po Pozivu, koji je objavljen 18. rujna, prihvatljivi su projektni prijedlozi koji obuhvaćaju ulaganja u komunalnu infrastrukturu, poput nerazvrstanih i županijskih cesta, nogostupa, klizišta, biciklističkih staza, lokalne vodovodne i kanalizacijske mreže, malih elektrana, infrastrukturnih objekata u svrhu jačanja turističke ponude (šetnice, poučne staze, vidikovci, žičare) te u socijalnu infrastrukturu, poput objekata osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja, objekata predškolskog odgoja, učeničkih domova, hospicija, objekata zdravstvene namjene, domova umirovljenika, kulturnih centara, domova kulture, vatrogasnih domova i ostalih objekata javne namjene koji su na raspolaganju široj lokalnoj zajednici.


 

Poziv kojeg je objavila DUNEA odnosi se na slabije razvijena područja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a detalji se mogu pronaći na stranicama DUNEA-e, na poveznici:

http://www.dunea.hr/novosti/399-poziv-za-iskaz-interesa-za-sufinanciranje-projekata-prema-programu-pripreme-lokalnih-razvojnih-projekta-prihvatljivih-za-financiranje-iz-esi-fondova


 

Ovo je dio novih aktivnosti koje Regionalni koordinatori preuzimaju u sklopu provedbe Programa pripreme lokalnih razvojnih projekta prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, a kojeg vodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja