Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Obilježavanje 25. obljetnice deblokade Dubrovnika

25.07.2017.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marieta Hladilo i zamjenica župana Žaklina Marević održali su radni sastanak s načelnikom glavnog stožera Oružanih snaga RH generalom - pukovnikom Mirkom Šundovom, zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice admiralom Predragom Stipanovićem i pukovnikom Darkom Podrugom.

 Tema održanog sastanka bilo je obilježavanje velike 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja krajnjeg juga Hrvatske koje će se upriličiti u listopadu ove godine.

 

 

Na sastanku jednoglasno je istaknuto kako će se ova obljetnica dostojanstveno obilježiti dvodnevnim programom koji će osim tradicionalnog obilježavanja uključivati svečano postrojavanje postrojbi Hrvatske vojske u luci Gruž po uzoru na svečano postrojavanje koje upriličeno 29. listopada 1992. godine kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman stigao na oslobođeno dubrovačko i hrvatsko tlo.

 Osim svečanog postrojavanja, na održanom sastanku usuglašene su i druge sastavnice slavljeničkog programa, pa će tako između ostaloga biti organiziran i mimohod postrojbi Hrvatske vojske povijesnom jezgrom Dubrovnika te veliki koncert na kojemu će nastupiti neki od najboljih hrvatskih izvođača.

 Dogovorena je i organizacija stručnog skupa koji za cilj ima pobliže upoznati javnost s konkretnim strategijama, pothvatima i operacijama koje je bilo potrebno poduzeti kako bi se oslobodio okupirani Dubrovnik.

 Gradonačelnik Franković je istaknuo kako Grad Dubrovnik podržava i cijeni inicijativu Oružanih snaga Republike Hrvatske za organizaciju obilježavanja 25. godišnjice deblokade Dubrovnika te da Grad Dubrovnik stoji na raspolaganju za potrebnu pomoć oko realizacije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja