Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Ljetni kamp na Šipanu za učenike viših razreda osnovne škole

21.07.2017.


Potaknuto prošlogodišnjim izvrsnim iskustvom i odazivom Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju i ove je godine organiziralo ljetni kamp u Pakljenoj na otoku Šipanu za djevojčice i dječake u dobi od 11 do 14 godina. Iako su o početku bila predviđena dva ciklusa, zbog još većeg interesa ove godine, kamp se odvijao u ukupno tri ciklusa: od ponedjeljka 26. lipnja do petka 30. lipnja, od ponedjeljka 3. srpnja do petka 7. srpnja, te od ponedjeljka 10. srpnja do petka 14. srpnja. U svakom petodnevnom ciklusu sudjelovalo je po 35 djece, što znači da je ove godine kroz ovaj ljetni kamp prošlo čak oko 105 djece.

 

 

Sadržaj kampa je temeljen na kršćanskim vrijednostima i načelima kršćanske pedagogije, a sastojao se od trenutaka molitve, pjesme, zajedničkih aktivnosti za rast u vjeri, radionica za upoznavanje sebe i drugih te izgradnje međusobnog zajedništva i solidarnosti, igara i istraživačkih zadataka u prirodi, kreativnih radionica, odmora, sportsko-rekreativnih igara i druženja.

 

U ovom bogatom i ispunjenom programu djeca su uistinu uživala, te su ponijela lijepa iskustva i nova prijateljstva. Dio ovogodišnjih sudionika je sudjelovao i prošle godine, te se zbog pozitivnih iskustava i ove godine vratio na Šipan, dok oni koji su ove godine sudjelovali prvi put, uz razočarenje što nisu sudjelovali prošle godine, već sada planiraju rado se uključiti i iduće godine.

 

Djeca su uživala u raznim igrama, a ponajviše u vodenim igrama. Sudjelovali su također i na radionicama u manjim grupama koju su vodili njihovi animatori, te u kreativnoj radionici u kojoj su izrađivali ruže pod vodstvom Jelke Prkačin.

 

Voditeljica i idejna začetnica ovog kampa je tajnica Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije vjeroučiteljica Željana Lučić, a u organizaciji su joj, kao voditelji i animatori pojedinih skupina, pomagali vjeroučitelji i animatori Dubrovačke biskupije, kao i  desetak animatora Mostarsko-duvanjske biskupije, iz župe sv. Ivana Mostar, koji su se rado uključili u ovaj vrijedan i zanimljiv projekt. Uz animatore, vrijednu službu imali su i kuhari kampa koji su svoj godišnji odmor podarili u služenju djeci. Iz Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju također zahvaljuju na pomoći Jasmini Rinkovec koja je stigla iz Zagreba, Srđanu Wagneru koji je svake godine sudjelovao u kampu, te Ivani Vidović i Matiji Kufner iz Virovitice. Također zahvaljuju i Caritasu Dubrovačke biskupije, te pročelnici Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ani Marčinko koja je svojom prisutnošću pomogla u organizaciji kampa. Kampu su se pridružili i svećenici don Vilim Petrović, don Ante Burić, don Alen Keri i don Ivo Zečević.

 

Ž.L. / Š.Z.

Najčitanije (7 dana)

U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja