Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Gdje preuzeti besplatne udžbenike za prvašiće

14.07.2017.


Učenici prvih razreda Osnovne škole Župa dubrovačka, kao i ostale škole kojima je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač, ove će godine dobiti besplatne udžbenike. Nabavu udžbenika provodit će škola, a knjige bi roditelji trebali preuzeti u školi. Točni termini podjele knjiga još nisu poznati.
 

Odluka županijske Skupštine obvezuje škole da naprave popis potrebnih udžbenika, zatim provedu postupak javne nabave i podijele knjige, te da o provedenom postupku obavijeste Dubrovačko-neretvansku županiju. Učenici su dužni brinuti se o udžbenicima, te ih na kraju godine neoštećene vratiti u školu. Ukoliko budu izgubljeni ili uništeni potrebno ih je platiti. Po pitanju vraćanja prvašići će na kraju godine vratiti tek tri od ukupno 11 udžbenika, jer su u paketu uglavnom radne bilježnice u koje se piše pa ih i nema smisla vraćati. 

Podsjetimo, na prvoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije donesena je  Odluka o nabavci obveznih školskih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Županija. Zbog poticanja pozitivnih demografskih procesa u  Hrvatskoj,  koje podupire Dubrovačko-neretvanska županija, izrađena je Studija demografskog razvoja Dubrovačko-neretvanske županije koja je dala preporuke za provedbu demografske revitalizacije. U svrhu poticanja demografske obnove na svom području,  Dubrovačko-neretvanska županija provodi navedenu mjeru s ciljem potpore obiteljima prvašića. Sukladno navedenoj Odluci, nabavku udžbenika organiziraju samostalno osnovnoškolske ustanove. Uz financiranje obveznih školskih udžbenika za učenike 1. razreda,  Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja provoditi program jednokratne potpore svim obiteljima s prebivalištem u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koje su  korisnici dječjeg doplatka  za  četvero i više djece.  Dubrovačko-neretvanska županija  prepoznala je pitanje demografske obnove kao strateško pitanje od nacionalnog značaja te provedbom navedenih programskih aktivnosti želi doprinjeti rješavanju ovog složenog problema, ključnog za opstanak i razvoj Hrvatske.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Čišćenje Prevlake i Molunta
Cavtat među najboljim turističkim destinacijama u post-korona vremenu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja