Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predsjednik Vlade Plenković i ministri sa županima, gradonačelnicima i načelnicima u Požegi

03.07.2017.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na sastanku Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i članova Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru koji se održao danas u Požegi.

 

 

Župan je izrazio zadovoljstvo praksom ovakvih sastanaka činjenicom da ne raspravljamo o tome trebaju li nego kakve trebaju biti županije i s kojim sredstvima trebaju raspolagati. Iznio je uvjerenost da ustroj treba osigurati razvoj svima, a brži razvoj slabije razvijenim. Ponovio je zahtjev da se sjedišta državnih ustanova, tvrtki i uprava vrate u županije, a među njima i Carinska uprava. Također je predložio da se razmotri spajanje Ureda državne uprave sa županijskom administracijom.

 

 

Na sastanku je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac predstavila Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine, a ministar financija Zdravko Marić govorio je o fiskalnoj decentralizaciji i financiranju jedinica lokalne i područne samouprave.

 

 

Naime, Predsjednik Vlade Andrej Plenković, s ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, sazvao je prvi sastanak u ovome formatu  19. prosinca 2016. godine u Banskim dvorima.  Dogovoreno je da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, u cilju njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja