Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

GROBLJE DUBAC: Sukob ili nesporazum između Frankovića i Nardellija

01.07.2017.


Kolege iz Župe dubrovačke će morati malo promijeniti svoje ponašanje, kazao je gradonalečnik Mato Franković istaknuvši kako je unatoč tome što u proračunu za groblje Dubac nosi 14 milijuna kuna, dao nalog da se zaustave sva plaćanja prema tom projektu.

 

 

- Dao sam nalog za zasutavljanje svih plaćanja prema tom projektu. Razlog je što u ovom trenutku nemamo odgovore na sva pitanja koja smo postavili i ne možemo dozvoliti da Grad vrši plaćanja za taj projekt dok ne dobijemo sve odgovore. Smatramo i da se nedovoljno poštuje Grad Dubrovnik kao većinski investitor. Očekujem od Općine Župe dubrovačke da promijeni odnos prema Gradu i nakon toga možemo i hoćemo biti partneri. - kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

 

- U Župi je HDZ u Gradu je HDZ, ali je novac građana Grada Dubrovnika. Zato gospoda  iz Župe će morati promijeniti svoje ponašanje, morat ćemo dobiti transparentne brojke kako i na koji način se troši novac građana Grada Dubrovnika i onda možemo pustiti financijska sredstva, a do tada ni jedne jedine lipe za groblje Dubac. - kazao je Franković.

 

 

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, malo je reći, iznenađen je ovakvom izjavom Mata Frankovića na Gradskom vijeću. Unatoč tome što će, prema izjavi gradonačelnika Frankovića, Grad zaustaviti plaćanje svojih ugovorenih obveza, radovi, kaže Nardelli odvijaju se zasad zadanim tempom.

 

 

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli istaknuo je kako ne zna što je povod gradonačelnikove izjave na Gradskom vijeću, budući da se projekt groblja Dubac odvija bez ikakvih zastoja i problema.

 

 

- Jučer je bila Skupština groblja Dubac na kojoj je bila zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i jučer smo na samoj Skupštini još jednom pozvali predstavnike Grada da dođu u Župu, da organiziramo zajednički sastanak kako bi se detaljno upoznali s aktivnostima vezanim uz izgradnju groblja. Uvažavam brojne obveze gradonačelnika koje ima od stupanja na dužnost, ali to ne može bit opravdanje za ovakve izjave na Gradskom vijeću. - rekao je za Dubrovnikpress.hr načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

 

 

- Zaista ne znam što je povod ovakvoj izjavi jer projekt izgradnje groblja se i dalje nesmetano odvija. Pozivam još jednom gradonačelnika da dođe u Župu. U projektu groblja Dubac zaista nema ništa sporno, on se odvija zadanim tempom i sve je transparentno. Inače, do sada smo imali iznimno korektnu suradnju s Gradom Dubrovnikom. Hrvoje Ivanišević je od strane Grada imenovan za koordinatora Grada Dubrovnika na realizaciji projekta i svakodnevno se čuje s direktorom groblja Dubac Đurom Lonzom, sa mnom kao načelnikom i sa svim stručnim službama Općine Župa dubrovačka koje rade na realizaciji ovog projekta. - rekao je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja