Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Svečana akademija povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije

12.05.2017.


Povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana njezinog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića u Kazalištu Marina Držića održana je Svečana akademija Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Nakon pozdravnog govora župana Nikole Dobroslavića, okupljenima su se obratili i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića  te povjerenica Vlade za Grad Dubrovnik Nada Medović.

 

 

 

Na ovogodišnjoj Svečanoj akademiji dodjeljene su i nagrade laureatima. Nagradu za životno djelo dobio je don Stanko Lasić i mons. Mile Vidović, nagradu za iznimno postignuće u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobio je povjesničar umjetnosti Igor Zidić, Blatski nogometni klub 'Zmaj', Viteško udruženje 'Kumpanjija Pupnat' i Liga za borbu protiv raka Dubrovnik. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljena je Miljenku Glasoviću iz Udruge lađara Neretve i Kulturno-umjetničkom društvu Čilipi. Stjepko Krilanović preuzeo je Nagradu kao predsjednik kluba KUD Čilipi, Davor Miloglav u ime Lige za borbu protiv raka Dubrovnik, Nikola Milat kao predsjednik kluba 'Zmaj' te Lena Blitvić i Jure Perdija ispred Viteškog udruženja 'Kumpanjija Pupnat'.

 

 

 

Svečanoj akademiji nazočili su i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, saborski zastupnici Branko Bačić i Mato Franković, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Nikolina Klaić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Sanja Putica te brojni drugi uzvanici.

 

 

 

U kulturno-umjetničkom programu ispred Crkve sv. Vlaha nastupili su folklorne skupine i klape s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a na Svečanoj akademiji Pučki pjevači Rogotin, Ansambl Plazarius, tenor Roko Radovan i Damir Vlašić na glasoviru, Branimir Vidić Flika s monologom iz 'Skupa'  te KUD Čilipi.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja