Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nastavak aktivnosti na realizaciji Kongresnog centra Dubrovnik

28.02.2017.


Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima i direktor Županijske turističke zajednice Vladimir Bakić održali su sastanak sa predstavnicima tvrtke Horwath HTL na temu daljnjih aktivnosti na definiranju koncepta Kongresnog centra Dubrovnik, a temeljem potpisanog Ugovora o izradi pre-feasibility studije kao sljedećeg koraka u realizaciji ovog važnog županijskog, ali i hrvatskog projekta.

 

 

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija u proteklom je razdoblju započela s konceptom razvoja Kongresnog centra Dubrovnik, a za koji je osigurala pretpostavke u Županijskom prostornom planu. Također, Studija procjene mogućnosti razvoja višenamjenskog kongresnog centra Dubrovnik rezultirala je s dvije podjednako ocijenjene alternativne lokacije za razvoj projekta. Daljnje aktivnosti u suradnji s tvrtkom Horwath HTL, kao provoditeljem ovog koraka temeljem otvorenog postupka javne nabave, trebale bi detaljno ocijeniti obje lokacije iz razvojno-arhitektonske perspektive, identificirati ključna ograničenja lokacija te pružiti dodatne ulazne vrijednosti za konačan odabir.

 

 

Daljni razvoj ovog projekta trebao bi definirati tržišno prihvatljive kapacitete kongresnog centra, ukupnu veličinu, broj dvorana, kapacitete ostalih sadržaja i sl. U ovoj fazi definirati će se i ostali tržišno-partnerski aspekti uključenjem svih zainteresiranih dionika s ovog područja, ali i iz svijeta s obzirom na visoku stopu atraktivnosti ovog područja.

 

 

S obzirom na činjenicu da velik broj kongresnih centara nije profitabilan u isključivo financijskom smislu, ovaj koncept ocijeniti će se i kroz širu ekonomsku sferu utjecaja. Kongresni centri u svijetu  grade se kako bi generirali porast prometa na razini destinacije, a koji se očituju, ne samo kroz financijske prihode kongresnog centra, nego i  kroz šire ekonomske učinke na destinaciju – zaposlenost, induciranu potrošnju, ugled destinacije, produžene boravke (prije i nakon kongresa) itd. U tom smislu, ekonomska analiza učinka kongresnog centra predstavlja važan zadatak u opravdavanju ukupne investicije.

 

 

Također, istaknuto je da ovakav koncept predstavlja jedinstveni model u ovom dijelu Europe koji, oslanjajući se na Dubrovnik kao svjetski prepoznatljiv brand, daje ovom projektu iznimne šanse za realizaciju, što je uostalom prepoznalo i Ministarstvo turizma sudjelujući u ovim aktivnostima od samog početka.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja