Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ministar turizma Gari Cappelli u Župi: Obnova Hotela Plat postat će strateški projekt

19.02.2017.


U sklopu službenog boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ministar turizma Gari Cappelli sudjelovao je danas na predstavljanju, a kasnije i obilasku Hotela Plat u Općini Župa dubrovačka, koji bi na jednoj od idućih sjednica Vlada RH trebali biti proglašeni strateškim investicijskim projektom. Napominjemo, Hoteli Plat, investitora Hoteli Plat d.d. su jedan od 10 turističkih projekata koji se nalaze na listi investicijskih projekata Republike Hrvatske. Za dva projekta s navedene liste - autokamp Puna Nova i Hotel Park u Rovinju, Vlada je 2016. godine već donijela odluku o proglašenju projekata strateškima, stoji u priopćenju iz Ministarstva turizma.

 

 

 

 

 

Ministar Cappelli je prilikom obilaska Hotela Plat istaknuo važnost investicija za turizam, posebice kada je riječ o smještajnim objektima visoke kategorije koji Hrvatskoj nedostaju, a itekako su potrebni jer imaju najbolju popunjenost tijekom godine, što je ključno za smanjenje sezonalnosti. Osim toga, hoteli visoke kategorije podižu sveukupnu konkurentnost destinacije, ali i cijele Hrvatske jer turistima pružaju visoku razinu usluge i ponude.

 

 

 

 

„Posebno mi je drago da obilazimo još jednu investiciju koja će biti vrlo važna za lokalni, ali i turizam cijele Hrvatske. Ova je investicija vrlo važna i iz razloga jer je tvrtka Plat d.d. od tvrtke pred stečajem postala tvrtka koja je pronašla investitora te će uskoro cijeli projekt biti proglašen strateški za turizam Republike Hrvatske. Interes Vlade RH svakako je da se ovaj projekt realizira u što je moguće kraćem roku, odnosno da novo obnovljeni Hotel Plat nastavi primati goste kao hotel visoke kategorije“, istaknuo je ministar Cappelli dodavši kako Dubrovačko-neretvanska županija trenutno u hotelskim kapacitetima raspolaže s 22 tisuće kreveta, što je tek oko 25 posto ukupnih kapacitete te da je intencija svakako da se taj udio poveća, posebice u segmentu hotela s 4 i 5 zvjezdica.

 

 

 

Trenutno u Hotelu Plat posluje 1 hotel i 7 samostalnih vila, kategorije 3* sa ukupno 236 smještajnih jedinica, dok su ostali objekti (hotel i paviljoni) izvan funkcije jer su devastirani tijekom Domovinskog rata. Predmetnim projektom Investitor planira kompletno obnoviti sve postojeće smještajne kapacitete, kako one koji su trenutno u funkciji tako i one izvan funkcije. Navedeni projekt ukupne vrijednosti 428 milijuna kuna odnosi se na rekonstrukciju hotelskog kompleksa Hoteli Plat u hotelski resort s 5*, kapaciteta od oko 550 smještajnih jedinica uz otvaranje više od 400 radnih mjesta, dok se završetak projekta planira za turističku sezonu 2019. godine.

 

 

 

„Nakon završetka planiranog investicijskog ciklusa vrijednog više od 428 milijuna kuna u rekonstrukciju i izgradnju novih kapaciteta, hoteli Plat na tržištu će zasjati pod TUI-jevim najluksuznijim i najprestižnijim brandom SENSATORI, što će za hrvatsku  turističku ponudu značiti dodatnu kvalitetu i još višu razinu usluge. TUI Group jedna je od vodećih svjetskih turističkih grupacija koja godišnje opslužuje više od 30 milijuna klijenata na preko 30 baznih tržišta.  Poslovni model Karisma Hotels Adriatic dodatno ističe i vrijedna suradnja temeljem dugogodišnjih ugovora s TUI Grupom, koji garantira visoku zauzetost kapaciteta i dodatnu uspješnost poslovanja, a što će uz ovaj luksuzan brand zasigurno doprinijeti podizanju standarda hotela Plat, ali i hotelskih standarda u Republici Hrvatskoj u cijelosti. Jednak tako sve navedeno osigurat će veću popunjenost te stvoriti uvjete za stvarni produžetak sezone“ istaknuo je Pero Matić, direktor Hotela Plat d.d.

 

 

 

Podsjetimo, privatizacija društva Hoteli Plat d.d. provedena je u lipnju 2015. godine, prodajom većinskog paketa dionica u vlasništvu Republike Hrvatske trgovačkom društvu KHA četiri d.o.o.

 

 

U pratnji ministra Cappellija bili su i državni tajnik za turizam Frano Matušić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, direktor županijske Turističke zajednice Vladimir Bakić, te načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja